Nogomet
152

Željezničar savladao Čelik s 4:0: Tiago dvostruki strijelac, Mujagić pogodio na debiju

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Željezničar je u posljednjem meču 13. kola Premijer lige BiH na Grbavici savladao Čelik rezultatom 4:0. Pobjedu Plavima donijeli su Zoran Kokot i dvostruki strijelac Tiago, te sedamnaestogodišnji Ajdin Mujagić.

U prvih 15 minuta nismo vidjeli skoro ništa na terenu, a onda je Čelik izveo brz kontranapad. Karić je sjajno uposlio Dedića, koji izlazi sam na Antolovića, no kapiten Želje sjajno brani.

U 19. minuti nova kontra Čelika nakon što je loptu izgubio Hadžiahmetović. Karić je uočio da je Antolović predaleko od gola i sjajno šutirao, no lopta od prečku pada skoro na gol-liniju. Da je lopta ušla u mrežu, definitvno bi bio gol kola.

Odmah u sljedećem napadu Kokot je šutirao, ali loptu koja je išla po sredini gola lako hvata Adilović.

U 21. minuti prva prava prilika za Željezničar. Đelmić je sjajno šutirao s vrha kaznenog prostora, no lopta odlazi pored desne stative Adilovićevog gola. Tri minute kasnije Kokot ponovo pokušava, no opet je Adilović bio na pravom mjestu. Tiago je u 28. minuti pokušao iskosa s lijeve strane, no još jednom je zenički golman bio nesavladiv.

Drugo poluvrijeme otvoreno je golom Željezničara. Nakon samo minute igre u nastavku nakon sjajne akcije Damir Sadiković je centrirao, a Kokot je glavom sa pet metara zakucao loptu u Adilovićevu mrežu.

Drugi gol Željezničar je postigao u 52. minuti. Nakon kornera Sadiković je šutirao iz voleja, Bogdanović je glavom skrenuo loptu, neko je očistio sa gol-linije, a ljubimcu navijača Plavih Tiagu nije bilo teško zatresti Adilovićevu mrežu iz neposredne blizine za erupciju oduševljenja na Grbavici.

U 58. minuti Tiago postiže svoj drugi gol na meču. Korner je izveo Đelmić, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Brazilac koji povećava rezultat na 3:0.

U 72. Hadžiahmetović je testirao Adilovića, a u 78. Barać je pokušao Čeliku donijeti počasni pogodak, no lopta je prošla tik pored desne stative Antolovićevog gola. Tiago je u 83. minuti pokušao glavom doći do hat-tricka, no Adilović je bio siguran.

U 88. minuti rezervista Ajdin Mujagić postiže svoj prvjenac u dresu Željezničara na svom profesionalnom debiju. Sedamnaestogodišnji napadač je u 75. minuti zamijenio strijelca prvog gola Kokota.

Rezultati 13. kola Premijer lige BiH: Mladost - Sarajevo 2:1, Vitez - Rudar 3:1, Olimpic - Drina 4:0, Radnik - Slavija 2:1, Sloboda - Travnik 2:0, Velež - Zrinjski 0:1. Borac - Široki Brijeg 0:2, Željezničar - Čelik 4:0.

Tabela:

  1. Sloboda 28
  2. Zrinjski 27
  3. Široki Brijeg 25
  4. Radnik 25
  5. Sarajevo 22
  6. Željezničar 20
  7. Slavija 20
  8. Čelik 19
  9. Mladost 19
  1. Olimpic 16
  2. Vitez 16
  3. Travnik 13
  4. Rudar 12
  5. Borac 12
  6. Velež 7
  7. Drina 6