Na Bilinom Polju bez golova
0

Željezničar remizirao protiv Čelika i prošao u polufinale Kupa BiH

Piše: Dalibor Bošnjak
U posljednjoj uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, zenički Čelik je na Bilinom Polju dočekao ekipu Željezničara. Plavi sa Grbavice su kao domaćini slavili rezultatom 2:0, a kao gosti su odigrali mudro i sačuvali rezultat 0:0, te se plasirali u polufinale Kupa BiH.

Čelik - Željezničar (0:2) 0:0

Zeničani su se nadali da mogu nadoknaditi zaostatak i revanširati se Željezničaru za poraz u prošlogodišnjem finalu Kupa BiH.

Gosti su prvu priliku imali već u 2. minuti, no Zeba se nije snašao. Čelik je uzvratio dvije minute kasnije preko Vršajevića. U 25. minuti su Zeničani imali odličnu šansu za gol, ali Purićev šut nije pronašao put do mreže gostiju. Isti igrač je propustio odličnu priliku u finišu prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice je Željezničar u 50. minuti imao odličnu priliku preko Jamaka. Također, Adilović je dvije minute nakon toga izašao pred golmana Čelika Nurkovića, prebacio ga, ali je lopta pogodila stativu. Zeničani uprkos velikoj želji nisu uspjeli pobijediti Željezničar. Plavi su tako sačuvali svoju mrežu odigravši u Zenici 0:0 i plasirali se u polufinale Kupa BiH.