Nogomet
9

Željezničar remizirao bez pogodaka protiv Krilje Sovjetov

Piše: E. B.
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je u prijateljskoj utakmici u Antaliji protiv ruske ekipe Krilja Sovjetov odigrao neriješeno bez pogodaka. Plavi su bili mnogo bolji protivnik, no nisu iskoristili nekoliko stopostotnih šansi uključujući i penal.

Plavi su počeli susret u sastavu: Kjosevski, S. Stevanović, Bogičević, Boccaccini, Stojanović, Marković, Blagojević, Zeba, M. Stevanović, Zakarić i Lendrić.

Prvu priliku na meču vidjeli smo u 12. minuti kada je igrač Juventusa na posudbi u ekipi iz Samare Cristian Pasquato šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Kjosevski bio siguran.

Željezničar je prvi put ozbiljno zaprijetio u 26. minuti. Nakon akcije Miroslava Stevanovića i Zakarića, Lendrić je iz peterca promašio nemoguće. Golman gostiju Lorija je već bio savladan, ali je napadač Plavih poslao loptu visoko preko gola.

Najbolju priliku za pogodak Željo je imao u 35. minuti. Plavi su dobili penal nakon što je Marković srušen u kaznenom prostoru ruske ekipe. Odgovornost na sebe je preuzeo Lendrić, ali je njegov šut pročitao Lorija i sjajno odbranio.

Samo tri minute kasnije Plavi su imali novu veliku šansu. Nakon kornera Boccaccini je promašio sa tri metra. U 40. minuti Pasquato je iz slobodnog udarca centrirao, a Bruno sa desetak metara puca preko gola.

Na početku drugog poluvremena strateg Želje Slavko Petrović je napravio četiri izmjene. Fejzić je stao među stative umjesto Kjosevskog, Stanić je zamijenio Stojanovića, Radinović Blagojevića, a Bekrić Zebu.

U 56. minuti nakon kornera Željo je ponovo opasno zaprijetio. Šutirao je Stevanović, ali je odbranio golman ruske ekipe.

U 61. minuti Nikolić je zamijenio Lendrića, a već u narednoj minuti Zakarić je promašio stopostotnu šansu nakon Stevanovićevog centaršuta. U 71. minuti Osmanković je zamijenio Boccaccinija, a četiri minute kasnije Hasanović Markovića.

Do kraja susreta igralo se većinom na sredini terena, te je susret završen bez pogodaka.