Nogomet
178

Željezničar predstavio Denisa Pozdera: Ne treba mi puno šansi da postignem gol, usrećit ću navijače

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Željezničar danas je predstavljen novi igrač Plavih dvadesetšestogodišnji napadač Denis Pozder koji će od sljedeće sezone pojačati konkurenciju u napadu tima s Grbavice.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Plavom salonu stadiona Grbavica novinarima su se obratili direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i nogometaš Denis Pozder.

"Denis Pozder je naše novo pojačanje, a zvanično će član kluba biti od 1. jula ove godine. Ovo je plod višemjesečnog skautinga ljudi iz našeg kluba, a Denis je naše pojačanje za narednu sezonu. Ovaj igrač ima bogato evropsko iskustvo, igrao je za poznate evropske klubove, pa se nadamo da će istim tempom nastaviti i u našem klubu", izjavio je Šiljak.

Pozder je izuzetno sretan zbog dolaska u Željezničar te jedva čeka nastupe u plavom dresu pred navijačima tima iz Doline ćupova.

"Drago mi je što sam stigao u Željezničar, pratili su me dugo i sve mi je bilo jasno. Željo je jedini klub u BiH za koji bih igrao. Želim dati sve od sebe na terenu da usrećim navijače i trenere. Čuo sam da je ovdje zdrava atmosfera, da se radi profesionalno. Svakom igraču navijači puno znače, jer oni daju snagu. Za njih se isplati boriti 90 minuta na terenu", izjavio je Pozder.

On ima bogato iskustvo igranja u Evropi, a Premijer ligu BiH tek upoznaje.

"U Holandiji je liga profesionalna, mnogo se radi. Premijer ligu ne poznajem najbolje, ali sam pomalo pratio. Večeras ću gledati Željezničar, pa ću moći uporediti holandsku i bh. ligu", rekao je novi napadač Plavih.

Istakao je nekoliko svojih kvaliteta kojim namjerava pomoći klubu.

"Ne treba mi mnogo šanse da postignem gol. Željezničar nema napadača sličnog meni, visokog, koji ima odličan udarac lijevom nogom. Dobro se gradim i pravim razliku na terenu. To će pomoći Želji", završio je Pozder.