Premijer liga BiH
28

Željezničar pod imperativom pobjede na Grbavici, Zrinjski dočekuje Slobodu

N. K.
Željo traži pobjedu na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željo traži pobjedu na Grbavici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prva trećina prvenstva u m:tel Premijer ligi BiH bit će okončana danas kada se završe utakmice u Posušju, Sarajevu i Mostaru.

Prvi će na teren hercegovački rivali Posušje i Široki Brijeg. Posušje je neočekivano na posljednjem mjestu Premijer lige najviše zahvaljujući lošoj formi budući da su već šest utakmica uzastopno bez pobjede. Zbog toga je pod imperativom pobjede protiv Širokog koji u posljednje vrijeme igra promjenjivo što je dovoljno za poziciju u sredini tabele.

Željezničar će u Sarajevu dočekati Leotar i sve osim pobjede Plavih značilo bi paljenje crvenog alarma na Grbavici. Izabranici Tomislava Ivkovića pružaju partije u skladu s kvalitetom igračkog kadra, ali bi novi kiks pred svojim navijačima itekako ugrozio poziciju trenera na klupi pogotovo što Plave tek očekuju teški rivali. Vrijedi istaći da Željezničar nije pobijedio već pet uzastopnih utakmica.

S druge strane, Leotar može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, a u posljednja dva kola pobijedili su Sarajevo i Rudar pa s pravom prijete da će i danas na Grbavici pokušati osvojiti bod(ove).

Derbi dana igrat će Zrinjski i Sloboda na Stadionu pod Bijelim Brijegom. Obje ekipe igraju iznad svojih očekivanja u ovoj sezoni te se nalaze u samom vrhu tabele. Zrinjski je u prošlom kolu neočekivano poražen od Radnika pa će danas tražiti priliku za iskupljenje, dok Sloboda lovi povratak u fantastičnu formu s početka prvenstva budući da nisu slavili u posljednjih pet prvenstvenih utakmica.

Parovi, sudije i TV prijenosi:

Posušje - Široki Brijeg (nedjelja, 15:00, Mateo Musa - Čitluk, Arena)

Željezničar - Leotar (nedjelja, 17:00, Luka Bilbija - Prijedor, Moja TV)

Zrinjski - Sloboda (nedjelja, 21:00, Danijel Bojo - Kiseljak, Arena)

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore