Starta Premijer liga BiH
0

Željezničar odbranu titule počinje na Piroti

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nova sezone BH Telecom Premijer lige BiH počinje ovog vikenda. Danas je na programu pet utakmica, dok se sutra igraju tri. Aktuelni prvak naše države Željezničar na travničkoj Piroti počinje odbranu naslova.

Nakon eliminiacije iz Lige prvaka od Maribora Plavi su odradili priprema u Međugorju i ,kako naglašava prvi šef struke Amar Osim, potpuno spremni dočekuju okršaj sa Vezirima.

Travnik je po tradiciji neugodno gostovanje za tim sa Grbavice, ali u stručnom štabu Željezničara vjeruju da mogu osvojiti kompletan plijen.

S druge starne, svlačionicu Vezira napustio je je dan od najboljih igrača ovog tima u prošloj sezoni Casio, koji karijeru nastavlja u Thunu.

Novi premijerligaš ,ekipa Gradine, dočekat će GOŠK. U Srebreniku je bilo radno proteklih mjeseci. Angažovano je nekoliko pojačanja. Među njima Zoletić, Džafić, Mikelini, Tosunović... U domaćem taboru napominju da respektuju tim iz Gabele, ali da razmišljaju samo o pobjedi. Gosti ističu kako na ovo gostovanje ne putuju sa bijelom zastavom.

Velež će novu sezonu početi domaćim dvobojem sa Radnikom iz Bijlejine, koji se plasirao u elitni razred. Rođeni sa izmijenjenim sastavom žele osvojiti tri boda. Leotar će na Policama ,sa potpuno redizajniranim timom, dočekati i pokušati pobijediti mostarski Zrinjski.

Plemići tradicionalano dobro igraju u Trebinju. Nadaju se kako će i ovaj put ostati neporaženi.

Borcu na noge stiže Zvijezda. Banjalučani su poslije neočekivanog ispadanja u Evropskoj ligi od Čelika iz Nikšića sve misli okrenuli Premijer ligi BiH.

U okršaju sa timom iz Gradaćca žele kompletan plijen. Ipak, trebaju biti oprezni, jer Zvijezda igra dobro u gostima.

Parovi i satnica:

Subota

Gradina – GOŠK 17:30 sati Velež – Radnik 17:30 sati

Leotar – Zrinjski 17:30 sati Travnik –Željezničar 17:30 sati Borac –Zvijezda 20:30 sati

Nedjelja

Olimpic – Rudar Prijedor 17:00 sati (prijenos na BHT1) Sarajevo - Čelik 21:00 sat Široki Brijeg – Slavija 20:30 sati