Premijer liga BiH
136

Željezničar na krilima Lendrića slavio u gostima kod Olimpika

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara slavili su u 11. kolu Premijer lige BiH na gostovanju kod Olimpika rezultatom 3:0.
Plavi su od početka susreta na Otoci krenuli po pobjedu i u prvih pet minuta su izveli isto toliko kornera, no bezuspješno.

Od tog momenta pa sve do 38. minute na terenu se, osim mnogobrojnih prekršaja i žutih kartona, nije dešavalo skoro ništa.

U 38. minuti Željezničar je poveo. Nakon kornera Ikić je prebacio loptu glavom na drugu stativu do Kosorića koji iz veoma teške pozicije upošljava Lendrića, a napadač Plavih zakucava loptu iz peterca u mrežu za 1:0.

Olimpik je odlično ušao u drugo poluvrijeme. U prve tri minute nastavka susreta Vukovi su imali dvije odlične prilike. Najprije je Šišićev udarac u situaciji jedan na jedan sa Erićem izblokirao Ikić, a potom je i Osmanović sa deset metara šutirao glavom pored gola.

U 56. minuti Vrhovac je šutirao glavom nakon kornera, ali pravo u golmana domaćih Hadžića.

Dvije minute kasnije Olimpik je imao najbolju šansu za poravnanje. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani Šišić je uposlio Handžića koji šutira pod prečku, ali Kosorić glavom izbija loptu i spašava siguran gol.

Sve dileme oko pobjednika duela riješene su u 70. minuti. Lendrić je pobjegao odbrani Olimpika, lagano zaobišao Hadžića i pogodio za vodstvo Plavih 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je rezervista Štiilć nakon sjajnog prodora u 85. minuti susreta.

Premijer liga BiH, 11. kolo

Olimpik - Željezničar 0:3 (Lendrić 38., 70., Štilić 85.) Krupa - Mladost 0:1 (Hadžić 69.)

Tabela: