Wwin liga BiH
182

Željezničar i Zrinjski remizirali u reviji promašaja na Grbavici

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Zrinjskog odigrali su neriješeno rezultatom 0:0 u okviru 19. kola Wwin lige. Obje ekipe su propustile nekoliko izrazitih šansi i pravo je čudo kako je susret na Grbavici okončan bez golova.
U sjajnoj atmosferi pred oko 9.000 gledalaca, Željezničar je hrabro otvorio susret i od starta je pokazao zube favorizovanim gostima.

U 20. minuti Joseph Amoah je izašao sam pred gostujućeg golmana Marića, ali je šutirao direktno u njega. Sedam minuta kasnije Amoah je sjajno proigrao Haračića koji je ponovo bio sam ispred Marića, ali golman Zrinjskog je skinuo još jedan zicer.

Poslije toga uslijedio je period bolje igre Zrinjskog. U 38. minuti Bilbija je šutirao s vrha peterca, ali Radinović je požrtvovanim startom spasio Željezničar.

Uslijedio je korner za Zrinjski i dvije velike šanse. Muftić je prvo odbranio udarac Barišića iz blizine, a onda je Krpić spasio s linije ponovni udarac iz peterca.

Do isteka prvog dijela ponovo je prijetio Željo kada je Cocalić iz peterca nakon kornera pogadio Savića gotovo na gol-liniji, a loptu je nakon toga uhvatio golman Marić i na poluvremenu nije bilo golova.

Drugo poluvrijeme ipak nije ponudilo tako dobar nogomet kao u prvom dijelu. Zrinjski je imao blagu inicijativu, a Željo je čekao svoje šanse iz brzih kontri.

Iz jedne takve raspoloženi Radinović je sjajno pronašao Ovčinu, ali ovaj s pet metara nije uspio da pogodi mrežu Zrinjskog.

Do kraja se igrali oprezno i bez pravih šansi i ostalo je 0:0. Željezničar će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu, dok će Zrinjski dočekati Igman iz Konjica.

Rezultat:

Željezničar - Zrinjski 0:0

Tabela: