Nogomet
33

Željezničar i Sloboda odigrali bez golova na Grbavici

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar i Sloboda odigrali su na Grbavici 0:0 u okviru 7. kola BHT Premijer lige.

Domaći su bili pod imperativom pobjede, dok su gosti iz Tuzle u Dolinu ćupova stigli sa dosta optimizma kojeg su temeljili na posljednjim rezultatima. Iako nije bilo golova, utakmica je opravdala očekivanja. Milomir Odović, strateg Plavih morao je izvršiti određene korekcije u udarnoj postavi zbog kartona i povreda.

Igrao se 5. minut kada je Blagojević izveo prekid. Uputio je oštar centaršut, ali odbrana gostiju otklanja opasnost. Samo minut poslije uzvraćaju gosti.

Ahmetović šutira, ali nije precizan. Zoran Kokot imao je u 9. minuti dobru priliku. Tiago ga je dobro proigrao, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca nije bio precizan.

Željezničar je imao podršku sa tribina, dok su gostujući navijači stigli tek u 34. minuti. To kao da je probudilo goste koji su u drugom dijelu prvog poluvremena igrali izuzetno dobro. Tako je u 38. minuti, nakon greške Bogdanovića, Zeba bio u sjajnoj prilici. Ipak, šutirao je pored desne stative Antolovića.

U narednom napadu Blagojević iz slobodnjaka testira Pirića. Čuvar mreže gostiju loptu ispod prečke izbacuje u korner. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. U nastavku gosti opasno napadaju. Igrala se 59. minuta kada je Govedarica napravio solo prodor. Ipak, Antolović spašava siguran pogodak. Nogometaš Slobode se povrijedio nakon duela sa čuvarom mreže domaćih. Morao je napustiti teren, a zamijenio ga je Veselinović.

Nekoliko minuta poslije Odović u igru ubacije Stokića umjesto Sadikovića. Veselinović u 68. minuti pokušava iskosa sa lijeve strane, Antolović brani. U istom napadu Ahmetović glavom dobro puca, kapiten Željezničara sjajno brani.

U 70. minuti Tiago koristi grešku odbrane Slobode. Lobuje Pirića glavom, loptu pogađa prečku i odbija se do Đelmića koji ostavlja sjajnu povratnu loptu za Kokota, on loše šutira, izblokiran je, a domaći su tražili jedanaesterac. Ipak, glavni sudija Ćuić odmahuje rukom. U narednom napadu Ahmetović prijeti, ali bez uspjeha.

U 87. minuti Kostić puca glavom nakon kornera, ali odbrana Željezničara izbacuje loptu u polje. Iako su domaći težili da postignu pogodak, rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Borac - Travnik 2:1

U posljednjoj utakmici 7. kola koja je odigrana danas Borac je savladao Travnik sa 2:1.