Neriješeno u Širokom Brijegu
0

FOTO / Željezničar i Čelik u finalu Kupa BiH

Sarajevo-x.com
U uzvratnim utakmicama Kupa BiH snage su odmijerili nogometaši Željezničara i Širokog Brijega, te Čelika i Olimpica. Neriješeno, 1:1, bilo je na Pecari, a isti rezultat je bio i na Koševu. Prolazak u finale Kupa BiH osigurali su Željezničar i Čelik.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Iako su imali nekoliko prilika, niti jedan tim nije uspio doći do jako željenog pogotka u prvom poluvremenu. Roskam je u 15. minuti igre pogodio stativu, a 10 minuta prije kraja prvog poluvremena Zeba je ošutao po golu protivnika, ali nedovoljno dobro da savlada golmana Širokog.

Širokobriježani su poveli u 60. minuti pogotkom Matea Roskama, koji je sa samo metar razdaljine zatresao mrežu Željezničara.

Činilo se da će taj gol odlučiti utakmicu, no u 84. minuti dosuđen je penal za "plave". Zajko Zeba je bio siguran, pogodio je i odveo svoj klub u finale Kupa BiH.

Spomenimo da je golman Širokog Dejan Bandović dobio crveni karton zbog protesta.

Domaći navijači su ljuti zbog odluke suca prekinuli utakmicu ne dozvoljavajući pomoćnom sudiji da stane uz aut liniju.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis

Utakmica je nastavljena tek nakon što su pripadnici specijalne jedinice stali na tribinu i nakon što je Josip Bevanda, član uprve Širokog Brijega, zamolio navijače da se smire.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Željezničar osigurao ulazak u finale Kupa BiH.

I uzvratna utakmica između nogometaša Čelika i Olimpica završila je neriješeno, 1:1. Tim rezultatom Čelik je osigurao prolaz u finale Kupa BiH.

Strijelci na utakmici odigranoj na Koševu bili su Emir Hadžić, koji je doveo Čelik u vodstvo u 71. minuti, a samo četiri minute kasnije Admir Raščić je postigao izjednačujući pogodak.

Podsjetimo, prvi susret u Zenici završen je pobjedom Čelika 1:0.

U finalu Kupa BiH snage će odmjeriti Željezničar i Čelik.