Premijer liga BiH
8

Željezničar gostuje Čeliku za povratak na drugo mjesto, GOŠK protiv Mladosti

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednje dvije utakmice 11. kola BHT Premijer lige BiH donose dvoboje između Čelika i Željezničara te GOŠK-a iz Gabele i ekipe Mladost Doboj-Kakanj.

Jučer su odigrane četiri utakmice ovog kola, a rezultat koji se najviše ističe je remi Zrinjskog i Borca u Mostaru. Taj rezultat otvorio je vrata Širokom Brijegu i Željezničaru, ali i svim ostalim timovima da smanje zaostatak u odnosu na prvoplasirani tim Zrinjskog.

Široki je tu šansu iskoristio tako što je slavio protiv Krupe u gostima i sada zaostatak u odnosu na Plemiće iznosi šest bodova.

GOŠK - Mladost (15:30 sati)

GOŠK je u prethodnom kolu u gostima rezultatom 3:0 slavio protiv Viteza i tako stigao do svoje četvrte prvenstvene pobjede. Ekipa Slavena Muse će u slučaju poraza protiv Mladosti boraviti na devetom mjestu, a eventualnom pobjedom skočit će na osmo mjesto na kojem je dočekala ovo kolo.

Mladost je pobjedom protiv Čelika u 10. kolu prekinula niz od tri meča bez ligaške pobjede pri čemu je dva puta poražena, dok je jednom remizirala. Taj niz je doprinio tome da se Mladost nalazi na diobi šestog i sedmog mjesta, odnosno na granici Lige za prvaka i Lige za opstanak.

Domaćin pred ovaj meč nema problema sa suspenzijama, a kod gostiju će nedostajati trener Edis Mulalić kojeg je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bih zbog incidenta na utakmici protiv Zrinjskog u 9. kolu suspendovala na mjesec dana. Mulalić svoj tim nije vodio s klupe ni tokom meča protiv Čelika.

Čelik - Željezničar (18:00 sati, Moja TV)

Čelik je u dosadašnjem dijelu prvenstva samo tri puta uspio izbjeći poraz, a u posljednja četiri kola ima ukupno tri poraza i pobjedu. Pred ekipom Elvedina Beganovića je težak zadatak, a situacija je još teža zbog izostanka Aldina Šišića koji je suspendovan.

Trener Željezničara Admir Adžem svjestan je da u ovakvom meču ne bi smio kiksati, posebno zbog toga što Plavi u Zenicu dolaze s nizom od dva uzastopna poraza. Željezničar se s pobjedom bodovno može izjednačiti s ekipom Širokog Brijega koji trenutno ima i bolju gol-razliku za dva gola. Upravo će gol-razlika kazati koji će od ta dva tima 12. kolo dočekati na drugom mjestu ukoliko Željezničara danas slavi.

Jedini igrač koji je pod suspenzijom u timu Željezničara je Jadranko Bogičević. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Plavih.

Mečom između Čelika i Željezničara završit će i prvi krug Premijer lige u ovoj sezoni.

Tabela: