Nogomet
11

Željezničar dočekuje Olimpic na Grbavici, igrači se nadaju pobjedi

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Sarajevski klubovi Željezničar i Olimpic odmjerit će snage u 20. premijerligaškom susretu koji će se odigrati u nedjelju na stadionu Grbavica.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Šef stručnog štaba Plavih Milomir Odović kazao je kako je svaka prva utakmica neizvjesna, da je Olimpic težak protivnik, ali da je zadovoljan spremnošću svojih igrača.

"Bez obzira na to što igramo protiv jednog kvalitetnog protivnika koji učestvuje u borbi za izlazak na evropsku scenu, mi imamo svoje kvalitete, način rada, imamo dobru kvalitetnu atmosferu u ekipi i naravno pomoć navijača koji su uvijek bili značajan dio kluba. Tu su i mladi igrači koji su poseban kvalitet našeg kluba", rekao je Odović dodavši kako mu je drago što je ponovo u Želji.

Istakao je da bez obzira na sve probleme moraju imati pozitivan stav, te da je najvažnije da igraju dobro u kontinuitetu.

"Protiv Olimpica, pored velikog zalaganja trke i taktičke igre, moramo im skratiti prostor, jer oni imaju kvalitetne pojedince. Moramo nametnuti svoju igru i svoj kvalitet koji neosporno posjedujemo", kazao je ne htijući otkriti ko će činiti ekipu koja će u nedjelju izaći na teren i boriti se za pobjedu.

Šef Plavih kazao je da je Olimpic respektabilan protivnik koji ima dosta dobrih pojedinaca, te da posebnu pažnju treba obratiti na nove igrače koji dolaze iz inozemstva.

"Postoje emocije jer sam ponovo tu, ali u ovom trenutku se bavimo konkretnim problemima i usmjereni smo na prvu utakmicu koja će biti teška, ali nadam se dobra", rekao je Odović.

Eldar Hasanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Eldar Hasanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Medijima se obratio i vezni igrač Željezničara Eldar Hasanović koji je kazao kako među igračima vlada dobra atmosfera, te da svi čekaju da ponovo zaigraju na terenu.

"U nastavak sezone ulazimo puni elana, želje i dobro spremni. Prva utakmica je malo varljiva uvijek. Mi imamo veliku želju za pobjedom jer bi nas to približilo našem cilju, a to je izlazak u Evropu. Jedva čekamo ovu prvu utakmicu i nadamo se podršci navijača koji su i do sada bili naša velika podrška. Nadam se da su i oni kao i mi poželjeli utakmicu i nadam se da ćemo donijeti tri boda", rekao je Hasanović.

Adi Omanić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Adi Omanić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici navijača Adi Omanić i Amir Zulić koji su najavili veliku podršku Plavima s tribina.

"U prethodnom periodu navijači su bili aktivni i spremili se za plavo proljeće jer je željo radnički klub i svi imamo obavezu da mu pomognemo. Pozivamo sve navijače da dođu na sve utakmice. Iz ljubavi prema tradiciji dođite na jug, budite dio porodice, slušajte upute momaka jer mi smo Željezničar", rekao je Omanić.

Dodao je kako je saradnja između navijača i kluba dosta poboljšana, pogotovo u korist kluba, što znači da navijači obećavaju sportsku atmosferu na tribinama.

"Mi nismo bili zadovoljni posjetama u proteklom periodu, ali učinit ćemo sve što je u našoj moći da to poboljšamo i očekujemo puno već posjetu već u nedjelju", kazao je Omanić.

Cijene ulaznica za susret Željezničar - Olimpic iznose: Jug - 5 KM (za članove 4 KM), Sjever - 8 KM (za članove 6 KM), te Zapad - 10 i 15 KM. Iz fudbalskog kluba Željezničar kazali su da su A i B ulazi na sjeveru namijenjeni za roditelje sa djecom.