Nogomet
4

Turković: Protiv Olimpica nam odgovara samo pobjeda, nedostajat će nam Tomić

Piše: D. B.
Nedo Turković
Nedo Turković
Nogometaši Željezničara s nekoliko novih igrača i novim trenerom dočekuju nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH, a protivnik u prvoj utakmici će im biti Olimpic. Napadač Plavih Nedo Turković je izjavio da njegovom timu odgovara samo pobjeda u duelu sa najmlađim sarajevskim premijerligašem.

Ekipa Željezničara se tokom zimske pauze pripremala u Sarajevu i Međugorju. Obavili su dobar posao i sada spremno dočekuju nastavak takmičenja.

"Pripreme smo odradili korektno uprkos poprilično lošim vremenskim uvjetima. Sve je dobro izgledalo, ali, pripreme su jedno, a zvanične utakmice drugo. Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva igramo protiv Olimpica, pa ćemo u toj utakmici vidjeti gdje smo i koliko dobro smo se spremili. Smatram da smo kvalitetni, a da li je to dovoljno, vidjet ćemo", izjavio je Turković za portal Klix.ba.

U ekipi Željezničara neće biti Tomislava Tomića, koji će zbog nesporazuma sa zvaničnicima kluba biti izostavljen iz ekipe vjerovatno do kraja sezone, kada ističe njegov ugovor.

"Tomić će nam definitivno mnogo nedostajati, ponajbolji je igrač u ovoj ligi na svojoj poziciji. Naša igra je mnogo ovisila o njegovom raspoloženju i performansama na terenu. Međutim, sada ne možemo računati na njega, pa se od Hasanovića, Sadikovića i Hadžiahmetovića očekuje da to nadoknade. Saigrači im pružaju podršku, pa se nadam da će uspjeti", rekao je napadač Željezničara.

Plave u nedjelju očekuje nimalo lagan zadatak protiv Olimpica, iako je tradicija na njihovoj strani.

"Olimpic je težak protivnik, jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Istina je da je tradicija na našoj strani, bilježili smo dobre rezultate protiv njih, ali oni na Grbavici uvijek odigraju odlično. Ipak, nama odgovara samo pobjeda", jasan je bio Turković.

Opasnost za Željezničar vreba sa svih strana.

"Odličan su tim koji predvode dobri treneri Varešanović i Repuh. Najkvalitetniji su u napadu, mada imaju i veoma iskusnu odbranu sa Bogičevićem i Regojem. Također, pažnju treba posvetiti Muharemoviću i spriječiti ga u kreiranju napada", kazao je dvadesetpetogodišnji nogometaš.

Osnovni cilj Željezničara u ovoj sezoni je plasman u Evropi, ali to ne znači da Plavi odustaju od titule.

"Važno je da izađemo u Evropu, a smatram da se možemo izboriti za sam vrh. Nisu svi tako jaki kako se predstavljaju u medijima. Igra se 15 utakmica i mi nećemo stajati i gledati kako nam drugi uzimaju bodove", završio je Turković.

Utakmica Željezničar - Olimpic se igra u nedjelju na Grbavici od 14:30 sati.