Nogomet
107

Klix.ba na treningu Željezničara: Minusi ne zaustavljaju Plavu mašinu

Piše: D. B.
Nogometaši FK Željezničar su danas na pomoćnom terenu po izuzetno hladnom vremenu obavili poslijepodnevni trening u sklopu priprema u Sarajevu. Ekipa portala Klix.ba posjetila je Plave s Grbavice i razgovarala s trenerom Milomirom Odovićem te igračima Enisom Sadikovićem, Riadom Bajićem i Vedranom Kjosevskim.

Jedna od najvećih uzdanica FK Željezničar svakako je mladi napadač Riad Bajić. U izjavi za portal Klix.ba je komentarisao dosadašnji tok priprema.

"Prvi dio priprema smo odradili dosta dobro. Imamo novog trenera i veoma brzo smo se navikli na njegov sistem rada. Sve zasad funkcioniše dobro, pa iako je rana faza priprema, ekipa je u dobroj formi. Uskoro ponovo idemo u Međugorje, koje je odlična destinacija za pripreme", izjavio je Bajić.

Riad Bajić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

On je zajedno sa Stevom Nikolićem na vrhu liste strijelaca Premijer lige BiH.

"Pokušat ću biti još efikasniji na proljeće. Vjerujem da mogu biti prvi strijelac, ali je to manje bitno. Najvažnije je da pobjeđujemo, a ko će postizati golove, svejedno je", rekao je nogometaš Željezničara.

Enis Sadiković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Enis Sadiković (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Vezni igrač Plavih Enis Sadiković smatra da je početak proljetnog dijela sezone ključan za konačni plasman Željezničara na kraju sezone.

"Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača. Šteta je zbog lošeg vremena, treniramo na umjetnoj travi, ali nemamo izbora. Polako dižemo fizičku spremnost kako bi spremni dočekali proljetni dio sezone. Željezničar može mnogo napraviti u nastavku prvenstva, smatram da je ključno prvih pet kola za nas", kazao je Sadiković.

Vedran Kjosevski (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Vedran Kjosevski (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Golman Željezničara Vedran Kjosevski vjeruje da će njegov tim izboriti plasman u neko evropsko takmičenje te tvrdi da Plavi nisu odustali od titule prvaka BiH. Uprkos lošijem vremenu, zadovoljan je pripremama za ono što ih očekuje na proljeće.

"Kiša nam je malo pokvarila planove, ali smo ipak odradili dobro prvi dio priprema. S pauze smo došli u dobrom fizičkom stanju i imamo dosta vremena da se još bolje pripremimo i uigramo za nastavak sezone. Cilj je izboriti Evropu, bit će teško, ali ne sumnjam u naš kvalitet. Imamo i dobar raspored, jer nam konkurenti za Evropu dolaze u goste. Nismo odustali ni od titule, jer ako odradimo dobro početak drugog dijela prvenstva, prvo mjesto će biti veoma blizu", rekao je Kjosevski.

Milomir Odović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Novi trener FK Željezničar Milomir Odović uvjeren je da postojeći kadar može ispuniti očekivanja uprave i navijača.

"S obzirom na lošije vrijeme, zadovoljan sam dosad odrađenim poslom. Upoznao sam nogometaše, znam koliko su kvalitetni. Dosta smo radili na fizičkoj spremi, radili smo i s loptom, tako da stvari idu svojim tokom. Zadovoljan sam potencijalom ekipe s obzirom na cilj koji imamo, a to je Evropa", Odović.

Ognjen Đelmić i Dejan Uzelac nova su pojačanja FK Željezničar. Odović nije krio zadovoljstvo njihovim angažmanom.

"Đelmić i Uzelac su prava pojačanja, ali se moraju izboriti u jakoj konkurenciji. Vjerujem da će poboljšati našu igru, doveli smo ih nakon detaljne analize onoga što je potrebno Željezničaru", jasan je bio Odović.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Ekipa Željezničara će ove sedmice trenirati dva puta dnevno, u petak će odigrati utakmicu protiv Travnika, dok će subota biti slobodan dan. U nedjelju je planiran odlazak u Međugorje. Kako se radilo na današnjem treningu pogledajte u prilogu.