Nogomet
24

Željezničar – Borac 1:0; Bogdanović donio minimalnu pobjedu Plavima

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je pobijedio Borac na Grbavici minimalnih 1:0 u okviru 25. kola BHT Premijer lige.

Gledatelji su mogli vidjeti zanimljiv meč u Dolini ćupova. Gosti su prvi zaprijetili već u 6. minuti. Izveli su kontranapad, ali je Bogdanović oborio jednog igrača Borca i dobio žuti karton. Igrao se 16. minuti kada je Bajić loše šutirao glavom.

Do 30. minute ništa značajnije se nije dešavalo. Onda je Stokić dobro pucao iz slobodnog udarca,ali lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije Željezničar pokušava preko Memije koji nije precizan.

Kokot je u 36.minuti imao sjajnu priliku, ali je Avdukić odbranio njegov udarac. U nastavku akcije Memija je izblokiran, a Bajić šutira pored gola.

U 39. minuti Subić je izveo solo-prodor, predriblao je sve igrače Željezničara, ali je njegov udarac zaustavio Antolović. Ovo je bio jedan od najljepših detalja utakmice.

Bez golova je završeno prvih 45 minuta.

Na početku drugog poluvremena gosti kreću snažno. Igrao se 47. minut kada je lopta pogodila glavnog sudiju Stankića odbila se do Kojića koji iz dobre prilike ne pogađa. Svoj gol spasio je Antolović. Tri minute poslije gosti ponovo opasno prijete, ali se rezultat ne mijenja.

U 53.minuti dosuđen je jedanaesterac za domaće nakon što je jedan igrač Borca igrao rukom u svom šesnaestercu. Kazneni udarac izveo je Riad Bajić, ali je Asmir Avdukić odbranio njegov udarac.

Igrači Željezničara nastavili su napadati. Sadiković je zamijenio Hasanovića u 65. minuti. Strateg domaćih Milomir Odović tražio je od svojih izabranika da krenu agresivnije. Kvesić je u 72.minuti šutirao. Njegov udarac je izblokiran.

U 81.minuti Beganović pravi veliku grešku, ali Predragović nije iskoristio poklon. Iz neposredne blizine šutira pored gola.

Kazna je stigala nekoliko minuta poslije. Nakon kornera Sadiković puca glavom, jedan igrač gostiju kratko odbija loptu do Bogdanovića koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Plavi sada imaju 52 boda i prvi su na tabeli.

Tabelu i ostale rezultate Premijer lige BiH možete pogledati na ovom linku.