Douglas Maicon
0

"Želja mi je zaigrati za Real"

Totalsport
Douglas Maicon (Foto: AP)
Douglas Maicon (Foto: AP)
Brazilski nogometni reprezentativac u redovima aktuelnog evropskog prvaka Intera Douglas Maicon (28) potvrdio je ono o čemu se već neko vrijeme medijski potencira, da želi transfer u Real Madrid.

"Želim zaigrati za Real Madrid, to je sve što priželjkujem. Bila bi mi čast biti dio te ekipe i to bi bila velika prilika u mojoj karijeri", rekao je desni bek "nerazzurra" za španski dnevnik As.

Maicon je prokomentarisao i interes Manchester Cityja za njegove usluge.

"Nemam ništa s Manchester Cityjem. Kažem to ovako jasno, da ne bi ostalo nejasnoća. Želim zaigrati za Real Madrid, a ne za Manchester City i ponavljam da nemam nikakve veze s engleskim klubom."

Nakon osvajanja trostruke krune s Interom predvođenim Joseom Mourinhom, čini se da se i Maicon kao i portugalski stručnjak zasitio talijanske lige i da želi novi izazov.

"Uoči finala Lige prvaka (u Madridu) imao sam priliku trenirati na Realovom trening-igralištu i potom igrati na Santiago Bernabeuu. Objekti su zaista impersivni, najbolji koje sam ikad vidio u karijeri. Nadam se da ću se uskoro opet naći u prilici ondje zaigrati, ali ovoga puta kao igrač domaće ekipe."

"Mourino je sjajan trener i mislim da to nitko ne može osporiti. S njim imam sjajan odnos i bilo bi sjajno ponovo zaigrati pod njegovim vodstvom. Zajedno smo osvojili puno toga i nadam se da ćemo to činiti ponovo. On je jedan od najboljih trenera s kojima sam sarađivao u karijeri."

Maicon je tako javno pozvao čelnike Reala da otkupe njegov ugovor s Interom koji ga veže za milanski klub do 2013. godine. Interov predsjednik Massimo Moratti nedavno je javno poručio da nakon odlaska Mourinha neće "dopustiti i rasprodaju svojih igrača", ali visoka ponuda Reala koji svakako neće štedjeti bi ga mogla dovesti u iskušenje.