Antonio Caliendo
0

"Maicon je spreman na ostanak u Interu"

Totalsport
Douglas Maicon
Douglas Maicon
Agent Douglasa Maicona, brazilskog desnog odbrambenog igrača Interove ekipe, potvrdio je da je njegov klijent spreman na ostanak u redovima klupskih prvaka Evrope.

Podsjetimo da se Maicona već duže vrijeme spominje u kontekstu prelaska u madridski Real u kojem bi se brazilski reprezentativac ponovno stavio na raspolaganje Joseu Mourinhu koji ga je do prošle sezone vodio u redovima talijanskih prvaka i osvajača Kupa.

I nakon što se činilo da su se klubovi usuglasili oko odštetnog zahtjeva visokog 28 miliona eura, pregovori su zastali nakon što Maicon nije želio smanjiti svoja potraživanja. Insistirao je na godišnjoj plati od sedam miliona eura na što su u Madridu samo odmahnuli rukom.

Izvjesnim se čini da će ostati u Milanu gdje je sretan.

"Kako bilo, ogorčen sam načinom na koji se Real ophodio prema nama. Želite li investirati u igrača morate podnijeti i neke žrtve u njegovom ugovoru. Nešto će se još ove sedmice događati, ali neki u ovoj igri igraju prljavo", kazao je agent Antonio Caliendo dodavši da traženih sedam miliona ne predstavljaju mnogo u odnosu na plate ostalih Realovih nogometaša.