Amar Osim uoči derbija
0

FOTO / "Želimo pobjedu, potrudit ćemo se da Borac ne osvoji titulu na Grbavici"

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Na konferenciji za medije koja je održana u subotu, uoči utakmice u kojoj Željezničar na Grbavici očekuje Borac, trener "plavih" Amar Osim je izjavio da će on i njegova ekipa učiniti sve kako Borac ne bi osvojio titulu na Grbavici. Prema njegovim riječima, pobjedu nad liderom Željezničar duguje svojim navijačima.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Željezničar će u nedjelju u 17 sati dočekati ekipu banjalučkog Borca, lidera na tabeli i vrlo vjerovatno novog prvaka BiH. "Plavi" će Banjalučane ugostiti u okviru 29. kola Premijer lige. Da je Željezničar u proteklih nekoliko utakmica ostvario očekivane pobjede, ova utakmica bi direktno odlučivala o prvaku BiH. No, ukoliko Borac ne izgubi protiv Željezničara, na Grbavici će ovjeriti titulu. Svjestan je toga i Osim.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
"Učinit ćemo sve da Borac ne proslavi titulu na Grbavici. Neće nam biti lako, ali ćemo učiniti sve kako bi pobijedili i potvrdili drugu poziciju na tabeli. Motiva za pobjedu imamo. Želimo trijumf i zbog prestiža, kao i zbog naših navijača. U ovom susretu igraju dvije najbolje ekipe u posljednje dvije sezone, tako da bi utakmica trebala biti odlična", rekao je Osim.

U domaćoj ekipi neće biti suspendovanog Perice Stančeskog, a upitni su Velibor Vasilić i Elvis Mešić.