Muamer Svraka, FK Željezničar
0

"Želimo navijačima prirediti slavlje za 90. rođendan kluba"

Razgovarao: Edin Isanović
Mumaer Svraka (Foto: FKZeljeznicar.com)
Mumaer Svraka (Foto: FKZeljeznicar.com)
Fudbalski klub Željezničar odradio je prvi dio priprema u Puli. Ovih dana aktuelni prvaci naše države putuju u Međugorje, gdje će nastaviti sa radom. Početak proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH žele dočekati potpuno spremni. Naime, tada kreće "lov" na Borac, koji ima pet bodova prednosti, kao i borba za osvajanje Kupa BiH.

Jedan od najstandardnijih prvotimaca "plavih", Muamer Svraka, opisao je provedene dane u sunčanoj Istri. Njegovo raspoloženje ulijeva optimizam navijačima Željezničara.

"Imali smo izuzetno dobre uslove za rad. Svi igrači davali su maksimum, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Na koncu, i šefovi su bili zadovoljni urađenim poslom. Ono što posebno ohrabruje jeste da su se i pojačanja vrlo dobro uklopila. U ovom momentu za svaku poziciju u timu konkurišu po dva kvalitetna igrača. To je naša snaga", kaže Svraka za Sarajevo-x.com. On dodaje kako su prijateljske utakmice pokazale kvalitet cijelog tima, ali i skrenule pažnju na neke sitnice koje se trebaju popraviti.

"Uostalom, prijateljski dvoboji i služe za provjere. Zadovoljan sam svojim nastupima i mislim da će forma u narednom periodu doći na željeni nivo".

Na pitanje koliko visoko može Željo na proljeće, kada klub slavi 90. rođendan, odgovara: "Sve je otvoreno. I kup i prvenstvo možemo osvojiti i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Želimo navijačima prirediti slavlje povodom velikoj jubileja. Imamo dobar raspored, sjajnu atmosferu u svlačionici i pobjednički mentalitet. Siguran sam da možemo sakupiti više bodova od Borca, koji je ostao bez nekoliko fudbalera iz udarne postave. Štaviše, oni nam dolaze na noge, na našu Grbavicu. Zaslužujemo pravo na optimizam".

Muamer cijeni i komšije sa Koševa.

"Sarajevo je imalo dobru ekipu u prvom dijelu sezone. Mislim da su sada za nijansu kvalitetniji i da će sa nama, Borcem i Širokim voditi bitku za vrh. Sve zavisi o danu, trenutku, inspiraciji, potezu... U svakom slučaju, bit će zanimljivo i nadam se odličnom fudbalu. Ipak, vjerujem da ćemo mi na kraju dosegnuti vrh“, zaključio je naš sagovornik.

Treba napomenuti da je Svraka nedavno produžio ugovor sa Željezničarom do 2013. godine. Kako kaže, nastupi u plavom dresu bit će mu, kao i do sada, veliki gušt.