Turska Superliga
0

Zec slavio pobjedu, Šehić poražen

Totalsport
Ermin Zec
Ermin Zec
S današnje četiri utakmice kompletirano je osmo kolo turske Superlige. Tri pobjede su upisali domaćini, dok je jedna utakmica završila bez pobjednika.

U velikom derbiju Bešiktaš i Fenerbahče su odigrali utakmicu bez pobjednika 2-2, pa je tako akuelni prvak Fenerbahče ostao i nakon osam kola jedini neporaženi tim u prvenstvu.

Za nas je ova utakmica posebno važna jer su nastup u dresu Bešiktaša imala trojica portugalskih reprezentativaca koji će igrati protiv naše reprezentacije u predstojećim utakmicama baraža za EURO 2012.

Upravo su Portugalci bili najbolji igrači na terenu. Simao Sabrosa i Ricardo Quaresma su počeli utakmicu, dok je Hugo Almeida ušao pola sata prije kraja umjesto Pektemeka. Simao i Almeida su bili strijelci za Bešiktaš koji je dva puta vodio, a Fener je golovima Alexa i Baronija dva minuta prije kraja stizao rezultat.

Ermin Zec je od prve minute počeo utakmicu Genclerbirligija koju je njegov klub golom Delibalte dobio sa 1-0. Bh. reprezentativac je na terenu proveo 73 minute, a tada ga je zamijenio Oztekin.

Bivši golman Željezničara Ibrahim Šehić drugu utakmicu zaredom je stajao na golu Mersina od prve minute. Šehić je u 43. minuti zaradio žuti karton, a u 21. mu jeEneramo zabio pogodak za pobjedu Sivasspora 1-0.

Cijelu utakmicu je odigrao i Edin Bahtijarević kojeg je selektor Safet Sušić na početku kvalifikacija namjeravao pozvati u bh. reprezentaciju. On je na mjestu stopera odigrao devedeset minuta za Ankaragucu u porazu od Manisaspora 2-0.

Rezultati osmog kola:

Sivasspor – Mersin 1-0 Genclerbirligi – Kayserispor 1-0 Bešiktaš – Fenerbahče 2-2 Manisaspor- Ankaragucu 2-0