Turska Superliga
0

Šehić uspješniji od Zeca, Fener čvrsto na vrhu

Totalsport
Ibrahim Šehić (Foto: Arhiv)
Ibrahim Šehić (Foto: Arhiv)
Mersin i Fenerbahče ostvarili su domaće pobjede u dvjema posljednjim utakmicama 9. kola turske Superlige.

Opet je na golu Mersina branio bivši golman Željezničara i povremeni reprezentativac BiH Ibrahim Šehić. Njegova momčad ugostila je Genclerbirligi još jednog bh. nogometaša, napadača Ermina Zeca, koji se danas našao na popisu selektora Safeta Sušića za predstojeće utakmice dokvalifikacija s Portugalom.

Na kraju se radovao Šehić, jer je domaći klub slavio rezultatom 2-0. Poveo je Mersin pogotkom Ermana Ozgura u šestoj minuti, a Brazilac Andre Moritz je u 31. udvostručio tu prednost. Gostima nije pomoglo ni to što su od 47. minute, kada je isključen Josef Boum, igrali s igračem više. Doduše, uspjeli su u samoj završnici preko Herva Tuma smanjiti na 2-1.

Zec nije bio raspoložen, belgijski trener Fuat Capa zamijenio ga je već na poluvremenu. Mersin je tako prekinuo negativnu seriju od tri uzastopna poraza i trenutno su sa ova tri boda došli na brojku od 13 i solidnu 8. poziciju na ljestvici.

U drugoj se utakmici Fenerbahčeu dobro susprostavio Karabukspor, no Henri Bienvenu je pogotkom u 17. minuti donio pobjedu lideru, koji se tako drugoplasiranom Galatasarayju odmakao na četiri boda.

Fener je do pobjede stigao sa desetoricom, obzirom da je brazilski nogometaš Alex 'pocrvenio' već u šestoj minuti.

Turska Superliga, 9. kolo:

Mersin - Genclerbirligi 2:1 (Ozgur 6, Moritz 31/ Tum 90)Fenerbahče - Karabukspor 1:0 (Bienvenu Ntsama 17)

Poredak: 1. Fenerbahče 18, 2. Galatasaray 17, 3. Istanbul BB 17, 4. Bešiktaš 17... ... 15. Gaziantepspor 8, 16. Karabukspor 8, 17. Samsunspor 7, 18. Ankaragucu 1.