Pojačanja Plavih
541

Zec i Graovac veoma blizu Željezničara, u ponedjeljak na ljekarskom pregledu

Piše: O. T.
Daniel Graovac i Asim Zec (Foto: Klix.ba)
Daniel Graovac i Asim Zec (Foto: Klix.ba)
Daniel Graovac i Asim Zec veoma su blizu potpisa ugovora sa Željezničarom te će obojica u ponedjeljak obaviti ljekarski pregled, saznaje Klix.ba.

Graovac je proteklu polusezonu proveo na posudbi u Zrinjskom gdje je stigao iz kiparskog Apollona. Ovaj 23-godišnji štoper ima važeći ugovor sa Apollonom, a u Željezničar će najvjerovatnije stići kao posuđeni igrač.

Zec je u protekloj sezoni skupio 29 nastupa za Slobodu u svim takmičenjima pri čemu je postigao devet golova. Njegov ugovor sa Slobodom ističe 17. juna.

Za sada su ovo, pored napadača Dženana Zajmovića, koji je stigao iz Travnika, jedina dva nova igrača koja je Željezničar pozvao na ljekarski pregled koji će biti obavljen u ponedjeljak.

Pored Zeca i Graovca, naši izvori kazuju da će Plavi u prvi tim uvrstiti Aldina Hrvanovića, Harisa Hajdarevića i Tarika Džindu iz juniora, a poziv je dobio i Anel Šabanadžović.

U odnosu na proteklu sezonu, Željezničar u novu sezonu ulazi bez Semira Kerle, Mattea Boccacinija, Danijela Stojanovića, Muhammeda Muse i Miroslava Stevanovića, a očekuje se da će klub uskoro napustiti i Ivan Lendrić.

U klubu neće biti ni ivana Kostića koji je tokom zimskog prijelaznog roka stigao iz Slobode, ali nije uspio riješiti papire za nastupe u redovima Plavih.