Kontroverzan derbi
105

Zeba: Sramota je najbolja riječ za Rahimića; Stojanović: Psovao mi je majku ustašku

Piše: K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nogometaši Olimpika Zajko Zeba i Danijel Stojanović u kratkom intervjuu za Klix.ba demantovali su izjave trenera Veleža Ibre Rahimića koji ih je optužio da su mu psovali majku tokom derbija 19. kola koji je završen rezultatom 2:2.

Rahimić je za Klix.ba kazao da su ga posebno zabolile psovke upućene od igrača Olimpika kojima je poslao oštru poruku.

Defanzivac Olimpika Danijel Stojanović kazao je da je trener Veleža taj koji je psovao te je rekao da prijetnje nakon meča zadrži za sebe.

"Jedina istina je da je Ibro Rahimić meni psovao majku ustašku, što je tužno i žalosno. Ja nikada nisam gledao ljude na takav način i zgrožen sam njegovim činom, prije svega jer je on trener i pedagog. Prijetnje koje je uputio neka zadrži za sebe, nismo djeca", rekao je Stojanović za Klix.ba.

Zako Zeba kazao je da je "sramota" riječ koja najbolje opisuje ono što je trener Veleža uradio.

"Trener Veleža je čovjek koji je dugo u nogometu i sportu općenito, a uz to je i licencirani trener koji bi se trebao boriti protiv ovakvih stvari. Sam je priznao šta je izgovorio i ružno je pričati o tome uopšte. Nemam komentar za to što nam je uputio prijetnje, ja bi se kao sada trebao bojati nečega? Zbog toga, sramota je najbolja riječ koja opisuje sve", rekao je Zeba.