Trener Veleža
274

Ibro Rahimić: Zeba, Handžić i Stojanović će zapamtiti dan kad su meni psovali mrtvu majku

Piše: R. D.
Ibro Rahimić (Foto: R. D./Klix.ba)
Ibro Rahimić (Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon pada u drugom poluvremenu derbi utakmice Prve lige Federacije BiH i samo remija 2:2 protiv Olimpika na Otoci, strateg Rođenih Ibro Rahimić nije imao razloga za zadovoljstvo. Za gubitak dva boda jasno je identificirao krivce, a posebno je bio ljut na igrače Olimpika koji su ga vrijeđali cijelu utakmicu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, ali smo utakmicu samo upropastili. Imali smo kvalitetan rezultat na poluvremenu, ali su u drugom poluvremenu naši igrači koji pate od egoizma sve doveli u pitanje. Kako je njima preče u životu da gledaju samo sebe počeli smo da igramo nešto što nikad nismo igrali, istrošili smo se driblajući i držeći loptu. Normalno je da je uslijedila kazna Olimpika", kazao je za Klix.ba Rahimić.

Ideja trenera Veleža je bila da nakon vodstva na poluvremenu njegova ekipa stoji iza lopte i čeka Olimpik te prijeti iz kontri. Kaže da je ljut jer je Olimpik Veležu "slagao kontre".

"Nevjerovatno kakvu smo glupost napravili, ali možda će im jednog dana doći u glavu" kazao je.

Rahimić smatra da ova izgubljena dva boda i nisu pretjerano skupa jer je Velež pokazao da je bolje ekipa od Olimpika.

"Ipak, s pobjedom bi bilo puno lakše. Šteta jer smo ih ubili u prvom poluvremenu. Iz ovoga treba da izvučemo pouku, da je klub broj jedan, a onda sve drugo", zaključio je svoju analizu utakmice na Otoci Ibro Rahimić.

Trenera Rođenih posebno su zabolile psovke upućene od igrača Olimpika.

"Zeba je imao duel s Vehabovićem pa je onda došao i meni opsovao majku. Ponovio je to nekoliko puta. Na poluvremenu u hodniku su Zeba, Handžić i Stojanović nastavili s istim psovkama, policajci su mi svjedoci. Zapamtiće oni ovaj dan kad su meni psovali mrtvu majku. Ona to nije zaslužila, a mi ćemo se vidjeti kad tad", kazao je Rahimić