Santos nema više žensku ekipu
0

Zbog visine Neymarove plaće Santos ugasio sportska odjeljenja

Sarajevo-x.com
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Predsjednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro objavio je da će ukinuti žensku nogometnu i mušku malonogometnu ekipu ovog kluba kako bi Neymar mogao dobiti plaću.

Odluka da najbolji brazilski igrač Neymar ostane u Santosu koštala je nogometašice i malonogometaše Santosa. Iako je proteklog ljeta imao ponude za Neymara od Real Madrida u iznosu od 50 miliona eura, predsjednik Santosa ipak je odlučio zadržati svoju zvijezdu u klubu.

"Zadržati Neymara bio je izuzetno težak posao i velika odluka koja je imala svoju cijenu. Osvajanje titula mnogo nas košta i rezovi se moraju napraviti", kazao je Ribeiro na press konferenciji.

Predsjednik Santosa objasnio je kako ove dvije ugašene ekipe ovise o budžetu kluba u kojem nema dovoljno novca.

"Nismo imali velike marketinške ugovore i nije bilo priliva novca u smislu kupovine televizijskih prava. Ukoliko ne smanjite troškove, idete u veći dug i opasnost od bankrota", dodao je čelni čovjek svjetskog nogometnog viceprvaka.

Ribeiro je odluku opisao kao "tešku". Santos je žensku nogometnu ekipu oforimo prije dvije godine pri čemu su kupili najbolje brazilske nogometašice i osvojili dvije titule Copa Libertadoresa. Malonogometni tim osnovan je prošle godine nakon čega su kupili Falcãoa, najboljeg svetskog igrača iz 2004. i 2008. godine.