Ancelotti razočaran
21

Zbog ove situacije u Realu su svi pobjesnili, sudija je naknadno vidio faul

D. P.
Čudna situacija u Madridu (Foto: Screenshot)
Čudna situacija u Madridu (Foto: Screenshot)
Nogometaši Real Madrida sinoć su savladali Sevillu rezultatom 1:0, ali je fokus utakmice dugo bio na poništenom golu sa samog početka kada su svi u Kraljevskom klubu žestoko protestovali.

Real je magijom Luke Modrića u završnici slavio protiv Seville i tako sebi ostavio komfornu poziciju na vrhu tabele La Lige. Međutim, stvari su mogli biti i jednostavnije da je priznat gol Lucasa Vazqueza već u 10. minuti.

Nacho je oduzeo jednu loptu kraj aut-linije, a onda je Vinicius Junior sjajno asistirao za Lucasa koji pogađa za 1:0. Sudija se tom prilikom nije oglašavao.

Međutim, pozvali su ga iz VAR sobe, a onda je arbitar Ignacio Diaz de Mera odlučio poništiti gol zbog navodnog faula Nacha prilikom oduzimanja lopte. Defanzivac Reala je izbio loptu iz posjeda igrača Seville, ali je i napravio manji kontakt s njim pa je sve stvar subjektivne odluke arbitara.

Oni su procijenili da je bio faul, a takva odluka potpuno je razbjesnila sve u Realu. Toliko su protestovali da je čak i uvijek staloženi Carlo Ancelotti dobio karton zbog protesta. Razočaran je bio i Toni Kroos, ali i na Real TV-u tokom prijenosa.

Ancelotti je poslije utakmice bio znatno smireniji, ali je i tada skrenuo pažnju na ovu sudijsku odluku.

Situaciju pogledajte ovdje.

"Teško se naviknuti na ova nova pravila. VAR je stvoren da ispravi očite podrške. Nacho je možda dotaknuo stopalo protivnika, ali je ostvario i dodir s loptom. Sudija je na terenu donio ispravnu odluku, ali ga je VAR upozorio. To je opći problem otkako su uveli VAR", rekao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Real je novom pobjedom došao do osam bodova prednosti iza drugoplasirane Barcelone i drži ključeve titule u svojim rukama.