Nogomet
3

Zbog nereda na derbiju suspendovani stadioni beogradskih rivala Zvezde i Partizana

Klix.ba
Neredi na Marakani (Foto: Blic.rs)
Neredi na Marakani (Foto: Blic.rs)
Nakon navijačkih nereda koji su se dogodili tokom 145. vječitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, Zajednica klubova Superlige je donijela odluku o suspenziji stadiona ovih klubova do konačne odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Zajednica klubova Superlige je apelovala na nadležne državne organe da pomognu u donošenju trajnog rješenja problema na srbijanskim stadionima.

"Smatramo da je na našim fudbalskim utakmicama prisutna ogromna većina pravih i iskrenih navijača klubova i da su oni taoci manje grupe navijača, koji su vinovnici nereda i koji mogu dovesti do ozbiljnih posljedica. Stoga smo svi u obavezi da preduzmemo adekvatne mjere iz svoje nadležnosti kako bismo zaštitili prave navijače i druge učesnike fudbalske igre na sportskim priredbama", navodi se u saopćenju Zajednice Superligaša.

Crvena zvezda je pobijedila Partizan rezultatom 1:0, a utakmica je prekinuta na osam minuta zbog korištenja pirotehnike i vatre koju su zapalili navijači Partizana na tribini. Navijači dvaju rivala su se sukobili izvan stadiona, a na Marakani su se bakljama međusobno gađali navijači crno-bijelih prije početka derbija, objavio je Blic.rs.