Niko ne smije narušavati atmosferu
0

VIDEO / Zbog čega je Misimović bio nezadovoljan?

Piše: Edin Isanović
Šta je razlog Misimovićevog nezadovoljstva? (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Šta je razlog Misimovićevog nezadovoljstva? (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Zvjezdan Misimović bio je strijelac jedinog gola u pobjedi protiv reprezentacije Bjelorusije. Taj pogodak povećao nam je šanse za baraž i omogućio nam da se sa Francuzima 11. oktobra u Parizu borimo za prvo mjesto.

Ipak, malu mrlju na pobjedu donekle je bacila izjava Misimovića nakon utakmice. Rekao je da mu je drago zbog pojedinih ljudi koji su se loše odnosili prema njemu. No, nije bio do kraja jasan. Na koga i na šta je konkretno mislio?

Selektor Sušić je u izjavi nakon meča istakao kako mu je drago da je Misimović postigao ključni pogodak. Napomenuo je da je cijelo vrijeme vjerovao u njega.

Također, podvukao je kako on veću minutažu ima u reprezentaciji nego u Dinamu iz Moskve.

Popularni Pape je bio u pravu. Činjenice pokazuju da Zvjezdan većinu klupskim utakmica počinje na klupi za rezervne igrače. Trener Silkin ga ponekad u igru ubaci na poluvremenu, ali najčešće na teren ulazi oko 70. minute.

Evidentno je da Miske nije u formi koju je imao prije dvije godine dok je nastupao za Wolfsburg. Ovome treba dodati da je Safet Sušić pružao ogromnu podršku Misimoviću kada je imao problema sa Hagijem u Galatasarayu. Pozivao ga je u državni tim i u trenucima kada ovaj nikako nije igrao.

Ako je nekadašnji kapiten bh. nogometne reprezentacije imao nekih nesuglasiaca sa šefom državnog tima, vjerujemo da će ih oni zajednički riješiti.

Sada nam najmanje treba narušavanje atmosfere u trenucima kada smo blizu velikog uspjeha - plasman na kontinentalnu nogometnu smotru.

Pod nacionalnom zastavom svi dišu harmonično, tu je i pobjednički duh, a naša državna reprezentacija više ne pati od kompleksa niže vrijednosti.