Pred meč Lige prvaka
5

Zbog brutalne tučnjave u Engleskoj navijačima Napolija zabranjeno nošenje kaiševa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon haosa koji su navijači Napolija prije dvije sedmice napravili u Engleskoj kada su u jednom pubu pretukli navijače Manchester Cityja, čelnici kluba iz Napulja odlučili su zabraniti nošenje kaiševa pred meč 4. kola Lige prvaka, koji igraju protiv Građana u srijedu.

Podsjećamo, navijači Napolija kaiševima su pretukli sedam Engleza pred meč protiv Manchester Cityja, koji se igrao prije dvije sedmice, a ovaj odjevni predmet, osim za navijače, bit će zabranjen i službenim osobama, kao i novinarima.

Jedan navijač Napolija je nakon tučnjave na Otoku osuđen na čak pet mjeseci zatvora, a Kevin Parker iz Udružnja navijača Manchester Cityja kaže kako navijači iz ove zemlje ne koriste kaiš u tučnjavama s drugim navijačima.

"To je čista ludost. Huligani iz Italije često koriste kaiš, dok Englezi to nikada nisu praktikovali", kazao je Parker o odluci čelnika Napolija.

U prvom meču ovih dviju ekipa Manchester City slavio je rezultatom 2:1, a nakon tri odigrana kola u grupi F ekipa Pepa Guardiole ima maksimalan učinak od devet bodova, dok je Napoli na trećoj poziciji s osvojena tri boda.