Vratio se u klub
30

Završen važan sastanak za budućnost Ronalda: United doveo Fergusona, ali sve je uzalud

D. P.
Ronaldo i dalje želi odlazak (Foto: Twitter)
Ronaldo i dalje želi odlazak (Foto: Twitter)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo napustio je trening centar Carrington nakon što je prvi put ovoga ljeta stigao u svoj Manchester United.

Ronaldo od početka ljeta želi otići iz kluba i igrati negdje drugo Ligu prvaka nakon što sa Crvenim đavolima to nije uspio izboriti. Navijači su mu zamjerili što želi odlazak, ali bi ga i dalje rado vidjeli u dresu kluba.

Portugalac se nije pojavljivao na treninzima i uopće nije prošao pripreme s klubom, što su obavili svi preostali igrači Uniteda. Danas se pojavio u trening centru prvi put i očekivalo se da dobijemo informaciju o njegovoj budućnosti.

Ronaldo je u Carrington stigao u pratnji menadžera Jorgea Mendesa, dok je United pozvao svoje najveće ime u historiji Sir Alexa Fergusona, bivšeg trenera čije mišljenje Ronaldo najviše poštuje. U Unitedu su očekivali da bi slavni trener mogao nagovoriti Ronalda da ostane.

Međutim, engleski mediji prenose večeras da Ronaldo nije promijenio svoj stav. Njegova odluka je jasna, ne želi igrati za United i traži prodaju nekom klubu koji igra Ligu prvaka.

S druge strane, iz kluba su poručili u lice Ronaldu da on nije na prodaju te da ga neće prodati ovoga ljeta. Tako smo došli do vrlo zategnute situacije čiji rasplet još uvijek nećemo dobiti.

Menadžer Jorge Mendes pokušao je prodati svog nogometaša Bayernu i Chelseaju, ali je dobio dvije bolne odbijenice. Naredna "adresa" je Atletico Madrid, ali taj transfer bi mogli stopirati navijači madridskog kluba s kojima nije u dobrim odnosima još iz perioda dok je igrao za Real.

Facebook