UG Bordo prijatelji 1946
0

"Zavisi li odluka Apelacione komisije od rezultata utakmica u srijedu?"

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Udruženje građana Bordo prijatelji 1946 koji čine stariji navijači Sarajeva i ugledni građani ogorčeni su odlukom Apelacione komisije koja je donošenje odluke o žalbi FK Sarajevo na odluku Takmičarske komisije o "slučaju Gavarić", te su se ponovo oglasili u javnosti u upozorili na propuste komisija NS BiH.

"Prolongiranjem odluke od strane Apelacione Komisije N/FS BiH,a zbog perifernih i za ovaj slučaj, potpuno nebitnih i nepotrebnih dodatnih informacija, Apelacione Komisije N/FS BiH je upravo pokazala i ukazala da su tačne sve iznesene tvrdnje Udruženja Bordo Prijatelji 1946 o kršenju donesenih akata i normi N/FS BiH i to od strane istih onih organa koji bi trebali i morali paziti na dosljednu primjenu tih norm", stoji u saopštenju koje je pristiglo na našu e-mail adresu.

UG Bordo prijatelji su podsjetili da je nakon uložene žalbe FK Sarajevo, Apelaciona Komisija N/FS BiH svoju odluku morala donijeti u roku od 8 dana od dana prijema žalbe. Kako je FK Sarajevo uložilo žalbu Apelacionoj Komisiji N/FS BiH u ponedeljak 08.03.2010 godine,odluka Apelacione Komisije N/FS BiH kao drugostepenog organa je trebala biti donesena do dana utorak 16.03.2010 godine,a sve shodno odredbi člana 69. stav 5. Pravilnika o takmičenjima N/FS BiH, u čemu ovo udruženje ponovo ukazuje na flagrantno kršenje normi i akata donesenih od strane N/FS BiH.

"Udruženje Bordo Prijateljii 1946 ovim putem podcrtava da je prolongiranjem donošenja odluke, ponovo na sceni lični, regionalni i klubski interes pojednih članova komisije koji je iznad poštivanja pozitivno-pravnih propisa N/FS BiH. Prolongiranjem odluke za 18.03.2010. godine, dakle za dan nakon što se odigra 18. kolo Premijer lige BiH, otvaraju se vrata ponovnim špekulacijama kao motiva za donošenje ovakvih, u najmanju ruku sumljivih odluka. Udruženje Bordo Prijatelji 1946 postavlja s pravom pitanje, da li odluka komisije zavisi od rezultata idućeg kola Premijer lige BiH? Takvo pitanje je upravo na mjestu ako se opet vide razlozi za odgađanje odluke.", naveli su vjerni navijači FK Sarajeva.

Bordo prijatelji tvrde da su za donošenje odluke, a u vezi uložene žalbe FK Sarajevo irelevantne činjenice koji je klub ili kantonalni savez napravio propust u vezi spornog nastupa igrača FK Slobode. Bitno je da se utvrdi propust, dakle da li je igrač FK Slobode pod suspenzijom nastupio na utakmici sa FK Sarajevo, te ako se utvrdi da je došlo do kršenja odredbi Pravilnika, komisija mora postupiti dosljednoj primjeni odredaba koje regulišu ta sporna pitanja, u ovom slučaju odredbe člana 73. stav 5. Pravilnika.

Na kraju, Udruženje Bordo Prijatelji 1946 želi istaći da će u ovom i u svakom narednom slučaju povrede akata N/FS BiH a na uštrb FK Sarajevo ustrajati na dosljednoj primjeni i donošenju pravične odluke, koja će biti pravno utemeljena i to primjenom svim zakononom dozvoljenim sredstvima kako u domaćem tako i međunarodnom pravu.