Počinje pravna borba
0

Zatražena ekshumacija Peleovog tijela, 60-godišnja žena tvrdi da nema drugog načina da riješe dilemu

H. H.
Pele je preminuo u decembru 2022. godine (Foto: EPA-EFE)
Pele je preminuo u decembru 2022. godine (Foto: EPA-EFE)
Nogometna legenda Pele preminuo je u 82. godini u decembru 2022., a njegova porodica suočava se sa pravnom borbom protiv ekshumacije tijela nogometne legende.

Nakon što je žena koja tvrdi da je kćerka brazilske ikone zatražila još jedan DNK test, Peleovo tijelo bi moglo biti ekshumirano.

Brazilska štampa izvještava da Maria do Socorro Azevedo (60) tvrdi da je Peleovo osmo dijete, a pokojni nogometni velikan, koji se ženio tri puta, navodno je u testamentu priznao mogućnost da je dobio osmo dijete.

Navodno je pristao i na test očinstva, ali je umro prije nego što je to urađeno.

Dodaje se da da je Marija prvi put tražila testove prije pet godina, ali su Peleovo zdravlje, kao i pandemija Covid-19, spriječili da se to dogodi.

Ali test je navodno obavljen kada su dvoje Peleove biološke djece, Edinho Nascimento i Flavia Christina, pristali da urade DNK testove odmah nakon što su pročitali oporuku svog oca.

Edinho, koji je također zadužen da pazi Peleovo nasljedstvo, ranije je izjavio da su DNK testovi bili negativni.

"Već smo uradili testove i potvrđeno je da ona nije naša sestra", kazao je.

Ipak, Marijin advokat tvrdi da je novi DNK test potvrdio veliku mogućnost njene krvne veze s Peleom, te sada vjeruje da ne postoji opcija osim da se ekshumira Peleovo tijelo kako bi se riješila situacija.

"Nemamo drugu alternativu", rekao je za Record TV.

Zahtjev za ekshumaciju biće podnesen u narednim danima, pišu brazilski mediji.