Čeka se objava
40

Zašto Rade Krunić još nije predstavljen kao igrač Milana

E. B.
Rade Krunić (Foto: EPA-EFE)
Rade Krunić (Foto: EPA-EFE)
Rade Krunić je 18. juna prošao ljekarske preglede, no još uvijek nije potpisao za Milan.
Krunić je prošlog utorka stigao na kliniku La Madonnina kako bi uradio ljekarska testiranja s Milanom te se očekivalo kako će transfer biti ozvaničen u toku dana.

Empoli je već potvrdio kako će Rossoneri platiti 8 miliona eura za bh. veznjaka koji će potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 1,2 miliona eura po sezoni.

No, osam dana nakon što je prošao ljekarski pregled Rossoneri još uvijek nisu potvrdili da je Krunić njihov novi član.

[TWITTER]1141013989612298240[/TWITTER]

Razlog odugovlačenja predstavljanja našeg veznjaka je najvjerovatnije usko vezan za finansijsko stanje u klubu sa San Sira.

Naime, Milan se ove sezone želi posvetiti finansijskoj konsolidaciji kako bi sredili papire u skladu s Finansijskim fair-playom.

Milan bi do 30. juna prodajom igrača morao zaraditi 30 miliona eura kako bi dobio dozvolu za nastup u Evropskoj ligi, a ukoliko to ne uradi suočio bi se sa žestokom kaznom. Stoga su Rossoneri od UEFA-e zatražili da im dozvoli odustajanje od drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Iz sjedišta UEFA-e u Nyonu još uvijek nije stigao odgovor, a dok se to ne desi Rossoneri ne smiju rizikovati i dovoditi igrače, barem do 1. jula.

Naime, ukoliko bi sada ozvaničili Krunićev prelazak iz Empolija u Milan, Rossoneri bi do 30. juna morali umjesto 30 zaraditi 38 miliona eura. Naravno, ukoliko sa San Sira neko ode i pokrije "rupu" u FFP-u dovoljnu da i Krunić potpiše, to će se sasvim sigurno i desiti prije 1. jula.

Što se Milana tiče, ukoliko do 1. jula ne budu imali UEFA-in odgovor, više im FFP i neće biti bitan, jer će ih UEFA-a u svakom slučaju kazniti te će moći dovesti Krunića, ali i Lucasa Torreiru s kojim su Rossoneri u pregovorima.

Stoga je veoma izvjesno da će reprezentativac BiH prvog dana idućeg mjeseca biti predstavljen kao prvo pojačanje Rossonera za novu sezonu.