Nogomet
94

Zasjedala Komisija NS BiH: Prioritet su pregovori s Halilhodžićem, Felix Magath alternativa

Anadolija
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA)
Petočlana Komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) zadužena za prijedlog izbora novog selektora fudbalske reprezentacije BiH održala je prvi sastanak danas u Sarajevu na kojoj je zaključeno da je prioritet obavljanje razgovora s Vahidom Halilhodžićem.

Dogovoreno je da se prioritetno obavi razgovor sa Vahidom Halilhodžićem, prvim "pikom" NS BiH za novog selektora bh. nacionalnog tima. Sastanak sa doskorašnjim trenerom Trabzonspora trebao bi biti održan do kraja sedmice u Sarajevu ili u Dalmaciji (Hrvatska).

Ukoliko ne nađu zajednički jezik sa popularnim Vahom, članovi Komisije predvođeni predsjednikom NS BiH Elvedinom Begićem razgovarat će se sa kandidatima koji su prethodnih dana bili na užem spisku, a to su Amar Osim, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević.

Nakon što su razmotrili do danas pristigle ponude menadžera i menadžerskih agencija koje su nudile nekolicinu domaćih i inostranih trenera, zaključak Komisije je da se ozbiljnijim kandidatima za selektora mogu smatrati i Blaž Slišković te Felix Magath, koji bi mogao biti Halilhodžićeva alternativa.

Na sastanku je istaknuto i kako se nasljednik Safeta Sušića, koji je smijenjen prošle sedmice zbog lošeg starta u kvalifikacija za EURO 2016, treba izabrati na sjednici Izvršnog odbora NS BiH najkasnije do kraja ove godine. 

Komisiju za prijedlog imenovanja selektora fudbalske reprezentacije BiH, osim predsjednika NS BiH Elvedina Begića, sačinjavaju i potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, tehnički direktor Denijal Pirić, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje NS BiH Sead Kajtaz.