Primera
0

Zaragoza šokirala Santiago Bernabeu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veliki korak, i prije no što su kročili na teren, napravili su nogometaši Barcelone prema odbrani krune španskih prvaka. Tačnije, napravio ga je za njih Real Madrid porazom od Zaragoze.

Na svom Santiago Bernabeu, u utakmici 34. kola španske Primere, Real je pretrpio 3-2 poraz od Zaragoze, kluba čiji sastav do ovoga susreta imao samo bod više od crte ispadanja u drugu ligu. Tek drugi domaći poraz u sezoni, a prvi nakon utakmice protiv Sportinga kojom je prekinut niz od devet godina i tačno 150 utakmica u kojima mu ekipa nije pred svojim navijačima doživjela poraz, pretrpio je i trener ekipe Jose Mourinho. Ponovno se prejakom pokazala ekipa čiji položaj na tabeli ne sugerira snagu.

Real je utakmicu otvorio slavljenički, pokazaujući okupljenim navijačima trofej namijenjen osvajaču Kupa kralja. Završio ju je pognutih glava nakon što su dva puta bili suočeni s minusom od dva gola.

Velika pogreška Ikera Casillasa kumovala je uvodnom vodstvu gostiju. Promašio je španski reprezentativni golman ispucavanje lopte na koju je istrčao izvan šesnaesterca i tako pomogao Zaragozinim igračima započeti slavlje. Osladio se Lafita, strijelac i za 3-1 i zaslužan za penal (Carvalho) kojega je za 2-0 u 54. minuti realizirao Gabi.

Za Real su zabili Sergio Ramos glavom u 62. i Karim Benzema u 85. Dvije minute potom Carvalho je zaradio drugi žuti karton.

Dodajmo da Cristiano Ronaldo nije nastupio na utakmici, kao niti Emmanuel Adebayor, Xabi Alonso. Angel di Maria, Marcelo i Mesut Özil ušli su u nastavku igre.

Primera, 34. kolo:

Real Madrid - Zaragoza 2-3 (Ramos 62, Benzema 85 / Lafita 41, 77, Gabi 54)

Kasnije:

Real Sociedad - Barcelona Deportivo - Atletico

Redoslijed: 1. Barcelona 88 (-1), 2. Real Madrid 80, 3. Valencia 63 (-1), 4. Villarreal 57 (-1), 5. Athletic 51 (-1)...