Nogomet
102

Zanetti: Zauvijek ću voljeti i braniti Inter

Totalsport
Javier Zanetti (Foto: EPA)
Javier Zanetti (Foto: EPA)
Veliki argentinski nogometaš Javier Zanetti (40) odigrao je u subotu posljednju utakmicu za Inter na San Siru.

Uljepšali su Nerazzurri oproštaj svoga kapitena uvjerljivom pobjedom protiv Lazija (4-1) u 37. kolu Serije A. Na kraju utakmice Interovi igrači su na rukama nosili Zanettija koji je za milanski klub u svim takmičenjima sakupio 856 nastupa, te postigao 21 pogodak. U Interu je igrao neprekidno od 1995. godine kada je došao iz Argentine.

"Hvala svima. Nemate pojma koliko je ovo emocionalan trenutak za mene. Reći da ste svi fantastični nije dovoljno. Zahvaljujem svima koji su bili u mojoj blizini tokom svih ovih godina. Moja jedina želja uvijek je bila braniti čast Interovog dresa bilo gdje na svijetu. Naučio sam voljeti Inter zahvaljujući vama. Molim vas da nastavite voljeti ovaj klub kao što ću i ja zauvijek", poručio je Zanetti navijačima.

"Hvala mojoj supruzi Pauli i prekrasnoj porodici koju smo zajedno podigli. Hvala mome ocu koji je pred televizorom u Argentini, hvala majci koja je u raju i sigurno je sretna poput mene. Hvala porodici Moratti koja je svih ovih godina pokazivala vjeru u mene. Hvala predsjedniku Thohiru koji mi je dozvolio da nastavim raditi u Interu što mi je oduvijek bio san. Hvala mojim fantastičnim saigračima, ovim ovosezonskim i svim prijašnjim koji su mi pokazivali toliko poštovanja."

Legendarni Argentinac je u Interu osvojio praktički sve što je bilo moguće. Pet puta je bio prvak Italije, osvojio je Ligu prvaka, Kup UEFA-e, Svjetsko klupsko prvenstvo, po četiri puta Talijanski kup i Superkup...

"Presretan sam sjajnom karijerom u Interu, klubu koji istinski volim. Sada moram raditi nešto drugo. Ne znam hoću li biti uspješan, ali mogu obećati da ću braniti Inter kao što sam ga branio na terenu", emotivno je zaključio Zanetti.