Nogomet
10

Zanetti: Sneijder je pomogao Interu u ostvarivanju bitnih ciljeva

FENA
Javier Zanetti  (Foto: Arhiv/AFP)
Javier Zanetti (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer milanskog Intera Javier Zanetti pohvalio je holandskog internacionalca Wesleya Sneijdera zbog njegovog višegodišnjeg učinka u italijanskom prvenstvu i osvrnuo se na derbi susret protiv Rome koji je završio neriješeno.

Sneijder napušta tabor italijanskog velikana i prelazi u turski Galatasaray. U Inter je stigao iz madridskog Reala u ljeto 2009. godine i predvodio je "Nerazzure" do titula u domaćem prvenstvu, Ligi prvaka, Svjetskom klupskom prvenstvu, te dvije titule u italijanskom kupu, prenosi Goal.com.

Ipak, nije nastupao za Inter od septembra 2012. zbog nedoumica vezanih za produženje ugovora, a sada je sigurno da će karijeru nastaviti u Turskoj.

"Želim mu sve najbolje. Pomogao je Interu ostvariti najveće ciljeve. Sada će igrati u potpuno drugačijem prvenstvu", rekao je Zanetti.

Argentinski stručnjak se osvrnuo i na susret protiv Rome u glavnom gradu Italije (1:1).

"Neriješen rezultat je pošten uzevši u obzir da su ova tima dobro igrala, a protiv Rome nije nikada lako igrati na strani. Pokušali smo pobijediti, ali ponavljam, neriješeno je najrealniji rezultat", naglasio je Zanetti.

Inter je trenutno četvrta ekipa Serie A s 39 osvojenih poena u 21 odigranom susretu.