Pregovori napreduju
15

Na pomolu senzacija: Sneijder u Galatasarayu?

Totalsport
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Predsjednik turskog nogometnog kluba Galatasaraya, Ünal Aysal, izjavio je za klupsku televiziju da je u uznapredovanim pregovorima s milanskim Interom vezanim za kupovinu holandskog reprezentativca Wesleyja Sneijdera.

"Večerao sam s Massimom Morattijem u ponedjeljak u Italiji i tema Sneijdera je također bila na 'meniju'. Mogu vam samo reći da smo postigli pozitivan pomak u pregovorima, te bi se transfer, ukoliko uspijemo dobiti mali popust na otkupnu cijenu, mogao finalizirati u nekoliko sljedećih dana", priznao je Aysal.

Podsjetimo, Sneijderova budućnost u Interu dovedena je u pitanje zbog nesuglasica vezanih uz finansijske odredbe njegovog ugovora. Uprava "nerazzurra" želi da holandski veznjak potpiše produženje ugovora uz slabije finansijske uslove, na što ovaj ne pristaje, te zbog toga sjedi na klupi.

Recimo i da će Sneijder, ukoliko potpiše, zaigrati u najjačem klupskom takmičenju svijeta, Ligi prvaka, s obzirom da je turski prvak izborio osminu finala i dva susreta protiv njemačkog Bundesligaša Schalkea 04, koji prolazi kroz period loših rezultata. Ukoliko ostane, čak i da se vrati u prvi tim, Sneijder će u najboljem slučaju igrati u Evropskoj ligi, za koju trener Andrea Stramaccioni koristi svoje mlađe igrače.

Galatasaray je nakon 17 odigranih kola u turskom prvenstvu vodeća ekipa lige s 33 osvojena boda, tri više od prvih pratitelja.