Govorio i o Džeki
732

Zanetti: Ne mogu lagati navijače Intera, ali očekuje nas teška i komplikovana sezona

K. H.
Javier Zanetti (Foto: EPA-EFE)
Javier Zanetti (Foto: EPA-EFE)
Potpredsjednik Intera Javier Zanetti priznao je navijačima ovog kluba da ih očekuje izuzetno teška i komplikovana sezona, no da unatoč tome vjeruje da mogu biti u vrhu i da će Edin Džeko biti veliko pojačanje za klub.

Zanetti je rekao kako on nije osoba koja može lagati navijačima Intera i da, shodno tome, mora reći istinu da klub očekuje teška i komplikovana sezona.

"Ne mogu lagati navijače Intera, možda neki drugi to rade, ali ja ne mogu. Očekuje nas teška i komplikovana sezona", započeo je Zanetti i nastavio:

"Ovo se mora reći pošteno pred svima vama, ali također želim reći i to da vjerujem da ćemo biti u vrhu jer trener Inzaghi radi odličan posao."

Nakon toga je rekao da mu je bilo izuzetno teško zbog odlaska Lukakua u Chelsea, ali da će bh. napadač Edin Džeko također biti pojačanje za klub.

"Bilo mi je jako žao zbog Lukakuovog odlaska jer nam je dao puno toga. S druge strane, Džeko je drugačiji tip igrača, ali će sigurno biti veliko pojačanje za naš klub. Navijačima želim poručiti samo jedno, a to je da ćemo dati sve od sebe za ovaj dres", kaže Zanetti.

Inter će prvi meč igrati u subotu na svom stadionu protiv Genoe od 18:30 sati, a očekuje se da Džeko od prve minute zaigra za novi klub.