Vratio se u tim
16

Zanetti najavio veliki povratak Icardija: Problem je riješen, pređimo s riječi na djela

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Potpredsjednik Intera Javier Zanetti kazao je u razgovoru za italijanske medije da je problem s argentinskim napadačem Maurom Icardijem riješena stvar i da bi već u meču protiv Lazija trebao pronaći mjesto u startnoj postavi.

Icardi će se treninzima Intera vratiti nakon više od mjesec, a iako je između kluba i njega bilo puno problema u vezi s produženjem ugovora, glavni razlog za odsustvo je bila povreda koljena. Icardiju je u međuvremenu oduzeta kapitenska traka, zbog čega su on i njegova supruga i agentica Wanda burno reagovali, ali su na kraju očigledno prihvatili tu odluku.

Trener Intera Luciano Spalletti u ovom trenutku ima velikih problema u napadu s obzirom na to da je drugi napadač Lautaro Martinez povrijeđen pa je moguće da Icardi već protiv Lazija pronađe svoje mjesto u startnoj postavi i da opet prevodi napad svoje ekipe.

"Problem između Intera i Icardija je riješen. Sada je najvažnije da se fokusiramo na ekipne ciljeve. Ova priča je završena, mnogo toga je do sada rečeno i više su nam potrebna djela, nego riječi. Do kraja sezone je ostalo deset utakmica i moramo se držati zajedno kako bismo ispunili ciljeve, a prije svega se to odnosi na plasman u Ligu prvaka. U nedjelju igramo protiv direktnog konkurenta i sigurno je da nas očekuje zahtjevna utakmica", rekao je Zanetti.

Icardi je posljednji trening prije povrede odradio 13. februara, a posljednji meč u dresu Intera odigrao je 2. februara protiv Parme. Od tada je Argentinac zbog povrede koljena bio van pogona.