Ruud van Nistelrooy
0

"Zamalo sam potpisao za Bayern"

Totalsport
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Ruud van Nistelrooy (Foto: AP)
Iskusni 34-godišnji holandski napadač HSV-a Ruud van Nistelrooy otkrio je u u razgovoru za Bild da se na ljeto 2006. godine zamalo pridružio bavarskom nogometnom gigantu Bayern Münchenu.

Spomenute se godine Van Nistelrooy nakon svađe s menadžerom Manchester Uniteda Alexom Fergusonom odlučio na odlazak s Old Trafforda, te se priključio madridskom Realu uz odštetu od 24 miliona eura.

No kaže Van Nistelrooy da se na transfer u Real odlučio u posljednji trenutak, a da je prethodno bio u pregovorima s Bayernom.

"Prije četiri godine bio sam u poodmakloj fazi pregovora s Bayernom kada me kontaktirao Real. Da me slučajno Real nije zvao zaigrao bih za Bayern", komentirao je Van Nistelrooy.

"Bilo mi je teško u toj fazi pregovora odustati od transfera, ali osobno sam nazvao Ulija Hoeneßa (predsjednika Bayerna, op.a.) i objasnio mu situaciju i ispričao se. Rekao sam mu da nisam mogao odbiti ponudu Reala. Na kraju mi nije bilo žao zbog odluke koju sam donio jer sam u Španiji proveo prekrasne trenutke", dodao je holandski veteran.