26. kolo Premiershipa
21

Zakuhalo se u borbi za Ligu prvaka: United savladao Chelsea na Stamford Bridgeu

F. Z.
United savladao Chelsea (Foto: EPA-EFE)
United savladao Chelsea (Foto: EPA-EFE)
U derbiju 26. kola engleskog Premiershipa nogometaši Chelseaja dočekali su večeras na svom terenu Manchester United, a susret je završen pobjedom gostujuće ekipe rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imao je Chelsea, ali je pokušaj Reecea Jamesa u šestoj minuti završio pored lijeve stative. Nastavio je domaćin da prijeti, a u narednom napadu neprecizan je bio Willian. Novu priliku domaćin je propustio u 26. minuti. Neprecizan je bio Michy Batshuayi.

Gosti su zaprijetili preko Anthonyja Martiala u 37. minuti susreta, ali je njegov pokušaj završio pored desne stative. United je do vodstva došao u 45. minuti susreta. Aaron Wan-Bissaka je asistirao, a prednost gostima nakon udarca glavom donio je Martial.

Chelsea je postigao pogodak u 56. minuti susreta, ali je on poništen nakon intervencije iz VAR sobe. Deset minuta kasnije Manchester United je došao do dva gola prednosti. Bruno Fernandes je izveo korner, a najviši u šesnaestercu domaćih bio je Harry Maguire.

Do kraja utakmice Chelseaju je poništen još jedan pogodak, a United je sačuvao prednost i slavio rezultatom 2:0.

Nakon ove pobjede zakuhalo se u borbi za Ligu prvaka. Chelsea je četvrti s 41 osvojenim bodom, a slijede Tottenham sa 40, Sheffield United sa 39, Manchester United sa 38, Wolverhampton i Everton sa po 36 i Arsenal i Burnley sa po 34 osvojena boda.

U Ligu prvaka naredne sezone mogao bi i petoplasirani tim lige, ako Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdi odluku UEFA-e o kazni za Manchester City i izbaci Građane iz evropskih takmičenja za naredne dvije sezone. Sasvim sigurno nas očekuje zanimljiva borba za mjesto u elitnom klupskom nogometnom takmičenju.

Tabela: