Nogomet
53

Zakarić o pozivu u reprezentaciju: Ostvario sam dječački san

Piše: A. M.
Goran Zakarić, Ratko Dujković i Gojko Cimirot, uz Sanjina Prcića novi su reprezentativci Bosne i Hercegovine.
Goran Zakarić
Goran Zakarić
Široki Brijeg godinama je u vrhu bosanskohercegovačkog fudbala. Širokobriježani su stalni učesnici evropskih takmičenja, pa u ovom klubu poziv Goranu Zakariću smatraju zasluženim. Sreću i zadovoljstvo nije krio ni sam Zakarić.

"Ovo je velika čast i nešto o čemu sam kao dijete maštao. Igrao sam u više navrata u dresu mlade reprezentacije, ali poziv u A reprezentaciju je ipak nešto posebno. Zahvalan sam selektoru i ono što u ovom trenutku mogu obećati jeste maksimalan trud tokom priprema, pa i na utakmicama ako se ukaže prilika", kazao je Zakarić za Klix.ba dok se vozio prema Tuzli gdje će igrati sutra u dresu svog kluba.

Napadač Širokog Brijega priznao je da je očekivao selektorov poziv.

"Iskreno, očekivao sam, posebno od dana kada sam saznao da bi selektor mogao pozvati nekoga od igrača iz domaćeg prvenstva. Igram u dobroj formi u posljednje vrijeme, postigao sam tri pogotka na posljednje tri utakmice, a dobro sam igrao i na evropskim utakmicama. Ovo priznanje nije samo moje, već i priznanje za Široki Brijeg", dodao je novi reprezentativac BiH.

Zakarić je priznao da se nada i skorom povratu u zagrebački Dinamo iz kojeg je posuđen Širokom Brijegu.

"Meni je u Širokom prelijepo, ali Dinamo je stepenica više u karijeri i ne krijem da vjerujem da ću uskoro dobiti priliku i tamo. Ugovor mi je važeći do 2018. godine", kazao je za kraj Zakarić.