Nogomet
189

Zajko Zeba: Drago mi je što su navijači za rođendan vidjeli poseban gol

Piše: D. B.
Zajko Zeba (Foto:A rhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto:A rhiv/Klix.ba)
Sloboda je u 15. kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu pobijedila Zrinjski rezultatom 2:1, a strijelac spektakularnog gola s polovine terena bio je kapiten Tuzlaka Zajko Zeba, koji je u razgovoru za portal Klix.ba govorio o novoj pobjedi Slobode, svom majstorskom golu i očekivanjima od narednih utakmica.

Sloboda je pobjedom nad Plemićima upisala nova tri boda, čime je ostala u vrhu tabele izjednačena sa liderom Širokim Brijegom.

"Ispalo je na kraju da smo pobijedili rutinski, ali nije bilo lako. Bolje smo otvorili utakmicu, prvi gol je okrenuo stvari u našu korist, a drugi je dotukao protivnika. U drugom poluvremenu smo igrali baš rutinski, pustili smo ih da daleko od gola vode igru, ali smo ih spriječili da naprave neke ozbiljne šanse. Išli smo na pobjedu, nismo očekivali laganu utakmicu, ali je bilo bolje nego smo se nadali", izjavio je Zeba.

On je u karijeri postigao mnogo lijepih golova, ali je pogodak protiv Zrinjskog za njega nešto posebno.

"Zrinjski je primio najmanje golova u ligi, zbog čega mi je gol još draži. Prije samog pogotka sam vidio da golman izlazi sa gola, onda smo presjekli jednu loptu, on je ponovo izašao, a ja sam šutirao i pogodio. Ispalo je kako sam zamislio. Ovo je poseban gol, derbi je utakmica, a naši navijači su proslavljali rođendan. Drago mi je da su vidjeli nešto što se ne viđa baš često u Evropi i svijetu. Svaki gol je drag, postizao sam pogotke i u Rusiji s distance, ali je ovaj poseban", rekao je kapiten Slobode.

Tuzlanski tim bi vrlo lako mogao postati jesenji prvak.

"Imamo još tri utakmice, ali lakše od prethodne dvije. Dočekujemo Čelik, Rudaru gostujemo u Prijedoru, a onda polusezonu završavamo na Tušnju protiv Slavije. Ako izvučemo maksimum iz ove tri utakmice, možemo se nadati da na pauzu odemo kao lideri na tabeli. Mada, nikad se ne zna, prvenstvo je čudno i svako svakog može iznenaditi. No, budemo li igrali u ovom ritmu, mislim da možemo biti prvi. To nam nije primarni cilj, važno je da igramo dobro", istakao je Zeba.

Da li su Slobodi potrebna pojačanja za drugi dio sezone, nije želio posebno komentarisati.

"Struka se brine o tome, oni znaju da li su potrebna osvježenja ekipe. Igramo i u Kupu, a oštrija konkurencija je uvijek dobra za ekipu", završio je Zeba.