{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zajedničkim snagama FK Leotar izvući iz agonije

S
14.2.2014. u 16:26
0
2
Zajedničkim snagama FK Leotar izvući iz agonije
0
Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas zaključak koji obavezuje gradonačelnika i predsjednika Skupštine da u roku od pet dana organizuju sastanak sa predstavnicima Fudbalskog kluba Leotar, elektroenergetskih preduzeća i Vodovoda s ciljem rješavanja statusa ovog kluba.
Luka Petrović (Foto: SRNA)
Luka Petrović (Foto: SRNA)


Sjednica je zakazana sa jednom tačkom dnevnog reda - situacija u FK Leotar kojem, zbog najteže finansijske krize u devedesetogodišnjoj historiji, prijeti suspenzija iz Premijer lige i gašenje.

Nakon četvorosatne rasprave Skupština je prihvatila zaključke u kojima se traži od odgovornih pojedinaca i organa Kluba da obezbijede brisanje hipoteke sa stadiona Leotara, da u dogovoru sa povjeriocima otklone blokade računa i nađu sredstva za nastavak takmičenja, dok se grad obavezuje da uplati kotizaciju i takse Fudbalskom savezu BiH.

Skupština u zaključku zahtijeva od MUP-a i nadležnog tužilaštva da utvrdi nastanak duga u klubu u iznosu od 1,8 miliona maraka.

Odbornici su, na prijedlog gradonačelnika Slavka Vučurevića, donijeli i odluku o formiranju radne grupe čiji je zadatak da koordiniše rad organa Fudbalskog kluba.

U radnu grupu su imenovani Slobodan Šaraba i Srđan Bubalo iz NDP-a, te Petar Ivanković iz DNS-a.

Podršku većine odbornika nisu dobili zaključci NDP-a da budu formirani novi organi kluba, čije će članove delegirati predstavnici grada, HET-a, veterana kluba i navijača.

Bivši predsjednik Upravnog odbora FK Leotar Luka Petrović rekao je da su usaglašeni zaključci u korist ovog kluba, napominjući da je klub kao najstariji "član" grada zaslužio da svi zajedno, bez ozira na političku pripadnost, sjednu i pronađu rješenje.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


On je izrazio nadu da će oni koji budu o tome i odlučivali, u roku od pet dana uspjeti to i da realizuju, ističući da će i on, kao član ovog kluba i zato što je kao jedan od rukovodnih radnika Hidroelektrana na Trebišnjici određen da bude dio tog tima, učestvovati u iznalaženju načina za prevazilaženje problema.

"Problemi nisu nastali jučer, već kako je i rečeno na sjednici od 1995. godine kada je klub, poslije ratnih dešavanja, počeo sa radom, od kada bi trebalo i preispitati sve radnje u Leotaru", smatra Petrović.

Sjednicu je obilježila burna rasprava pozicije i opozicije koja je više ličila na političko "prepucavanje" nego na rješavanje situacije u Leotaru.

Odbornici pozicije tvrdili su da su sudske blokade i dugovanja, nefuncionicanje organa uprave i prijetnja diskvalifikacijom iz Premijer lige - isključivo posljedica neodgovornosti, nemara i pasivnog odnosa čelnih ljudi uprave kluba.

Odbornici SNSD-a i DNS-a diskusije o situaciji u Fudbalskom klubu ocijenili su nekompetentnim, te da prije svega imaju politikantske ciljeve.

Odbornicima Skupštine grada na početku zasjedanja obratio se i bivši fudbaler Leotara Darko Dreč koje je pozvao da se problemi rješavaju sportskom, a ne političkom pričom.

On smatra da je trebinjski premijerligaš u agoniji zbog više struja koje su bile prisutne u FK Leotar i koje su, kako je rekao, između ostalog, "dovodile svoje trenere i namještale utakmice suparnicima".

Odbornicima se obratila i radnica u klubu Olivera Kisin koje je istakla da nije primila 20 plata i da joj se duguje 10.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: