Lutajuća kamera
9

Zaigrao u Ligi prvaka protiv Liverpoola, ali postao hit čudnom tehnikom oblačenja dresa

K. H.
Foto: Trenutak kada Mikael Anderson oblači dres uoči ulaska na teren
Foto: Trenutak kada Mikael Anderson oblači dres uoči ulaska na teren
Mladi nogometaš danskog Midtjyllanda Mikael Anderson postao je hit na društvenim mrežama zbog načina na koji se spremao za ulazak u igru u susretu protiv Liverpoola u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka.

Midtjylland je u ovom susretu doživio poraz rezultatom 2:0, a kako zbog toga što je Liverpool ovaj meč igrao s kombinovanim timom, tako i zbog toga što su Danci propustili nekoliko izglednih prilika, jasno je da imaju razloga da žale što s Anfielda nisu odnijeli možda i bolji rezultat.

Ipak, pored golova koji su postigli Jota i Salah, mnogo pažnje s ove utakmice privukao je gostujući igrač Mikael Anderson koji je u igru ušao u 66. minuti.

Naime, on je bio u krupnom kadru kamere u trenutku dok je vršio posljednje pripreme da uđe na teren, odnosno dok je oblačio dres, pa ga je tako kamera snimila kako na pomalo netipičan način navlači majicu na sebe, što je ujedno nasmijalo i komentatora utakmice.

Ova u najmanju ruku zanimljiva situacija brzo se proširila društvenim mrežama, a Anderson će svakako dugo pamtiti utakmicu protiv Liverpoola i njegovo prvo gostovanje na Anfieldu, a sticajem okolnosti pričat će i u nekim drugim stvarima koje su se desile van terena.

Midtjyllanda nakon prva dva kola nije osvojio nijedan bod, a oni su pored Liverpoola doživjeli i domaći poraz od Atalante.