Premijer liga BiH
1.4k

Zahuktali Velež pobijedio u Širokom i neočekivano se uključio u borbu za titulu

K. H.
Ekipa Veleža pobijedila je Široki Brijeg na Pecari u meču 26. kola m:tel Premijer lige BiH rezultatom 2:0 i tako se pomalo neočkivano sedam kola prije kraja uključila u borbu za titulu prvaka.

Rođeni su fantastično otvorili meč i već u 2. minuti stižu u vodstvo nakon pogotka koji je postigao Anđušić, a on se sjajno snašao između nekoliko igrača Širokog Brijega i loptu poslao u nebranjeni dio mreže.

Ikić je uzvratio u 11. minuti, ali je lopta otišla preko gola. Novu šansu da postigne gol Velež je imao u 25. minuti kada je Georgijević nakon centaršuta Radovca šutirao preko gola.

Široki je veliku šansu imao u 28. minuti, ali je golman Veleža Bogdanović u dva navrata fantastično zaustavio pokušaje domaćih igrača, a do kraja prvog poluvremena nije bilo previše uzvuđenja pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću Veleža.

Domaći tim je napadao u drugom poluvremenu i pokušao je doći do poravnanja, no najbolju šansu imali su gostujući igrači u 78. minuti kada je Velež imao priliku da s bijele tačke dođe do drugog gola, ali Brandao je jako loše šutirao penal i Miškić mu je to odbranio.

Do kraja meča Široki je pokušavao doći do gola i makar jednog boda, ali u tome nisu uspjeli, a konačnih 2:0 postavio je Zvonić u 93. minuti iz drugog penala koji je dosuđen za Velež.

Rođeni su tako nastavili sa sjajnom formom u drugoj polusezoni u kojoj su s današnjom pobjedom ostvarili četiri trijumfa te imaju tri remija, a posljednji poraz tim Feđe Dudića doživio je od Zrinjskog 31. oktobra prošle godine.

Velež je sada na diobi treće pozicije sa Zrinjskim i oba tima imaju 48 osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog Sarajeva i dva manje od Borca koji je na drugom mjestu. Široki Brijeg je ostao na petoj poziciji sa 45 osvojenih bodova.

U narednom meču Velež igra protiv Krupe na svom terenu dok će Široki Brijeg gostovati kod Borca u Banjoj Luci.

Široki Brijeg - Velež 0:2 (Anđušić 3', Zvonić 93')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore