Nogomet
41

Zahtjevi reprezentacija u Brazilu: Halilhodžić i Alžirci žele po Kur'an, Francuzi halal hranu

Anadolija
Vahid Halilhodžić i reprezentacija Alžira (Foto: AFP)
Vahid Halilhodžić i reprezentacija Alžira (Foto: AFP)
Sobe u kojima će tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu boraviti reprezentativci Alžira, njihov selektor Hercegovac Vahid Halilhodžić i njegovi saradnici u stručnom štabu, moraju imati primjerak Kur'ana, zahtijevaju od organizatora Mundijala iz Fudbalskog saveza Alžira.

Izuzev najave da bi popularne "vatrene" moglo osiguravati i nekoliko policajaca iz Hrvatske, posebnih želja nisu imali iz balkanskih reprezentacija učesnica SP. Visokotiražni brazilski sportski list "Lance" ne navode nijednu molbu upućenu iz Bosne i Hercegovine.

Međutim, uz Alžirce, još nekoliko selekcija zatražile su posebne uslove tokom boravka u bazama za vrijeme šampionata. Francuzi hoće halal hranu za reprezentativce islamske vjeroispovijesti i u svim sobama sapun u tečnom stanju.

Japanci insistiraju da u svakoj sobi imaju jacuzzi, a Čileanci nove krevete i televizore. Iz reprezentacije Hondurasa su zatražili da u sobama imaju šest španskih televizijskih kanala, što podrazumijeva i njihovu državnu televiziju. I Švicarci žele svoje TV kanale, kao i brzu internet konekciju.

Australci su izričiti da im se svakog dana dostavljaju novine iz cijelog svijeta, dok ekspedicija Ekvadora u svaku od soba hoće korpu sa bananama, i to onih iz njihove zemlje.

I Urugvajci imaju zanimljiv zahtjev, navodi brazilska štampa. Oni traže tiše uređajeklima u sobama hotela u kojima će boraviti njihovi igrači.

Portugalci će u Brazilu biti kao kod kuće, barem što se jezika tiče (u najvećoj zemlji Latinske Amerike službeni jezik je portugalski). No, od organizatora SP zatražili su šest zaštitara, od kojih će četvorica čuvati Cristiana Ronalda.

"Najbezazleniju" molbu uputili su Kolumbijci. Od Sao Paula zatražili su da 15 njihovih juniora trenira sa reprezentacijom Kolumbije, piše Anadolu Agency.