Neće igrati protiv Alžira
32

Zahirović: Žao mi je zbog odsustva, ali uvjeren sam u pobjedu

Klix.ba
Adnan Zahirović
Adnan Zahirović
Bosanskohercegovački reprezentativac, Adnan Zahirović, propustit će prijateljsku utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine sa selekcijom Alžira koja je na rasporedu u srijedu, 14. novembra od 18 sati.

U razgovoru za Klix.ba, Zahirović je istakao da je razočaran zbog odsustva, ali da je njegov ostanak u Rusiji postignut fer i korektnim dogovorom.

"Pa moram da kažem da sam iskreno razočaran zbog ne odlaska u Alžir, doista sam imao iskrenu želju da idem, ali iz kluba su poslali dopis u Nogometni savez BiH i kontaktirali su selektora Sušića koji je dopustio moj ostanak u Rusiji", izjavio je Zahirović koji je još dodao da su iz Spartak Nalchika insistirali na njegovom ostanku jer su pred njegovom ekipom važne utakmice, a jedna od njih je i utakmica protiv ekipe Urala koja im predstavlja konkurenta za ulazak u Prvu ligu Rusije.

Drugih odsustva i otkaza za sada nema, a Adnan je siguran da će njegovi saigrači u reprezentaciji napraviti odličan posao u Alžiru.

"Iako je to prijateljska utakmica ja očekujem pobjedu od svojih kolega u Alžiru i uvjeren sam u to. Nama je svaka pobjeda važna kako bi nastavili naš niz i uvjeren sam da će momci dati sve od sebe da pobjedimo, kako bi podigli samopouzdanje na najviši nivo pred utakmicu protiv Grčke u Zenici koju igramo u martu 2013. godine.", zaključio je bh. reprezentativac Adnan Zahirović.

Zahirović je na kraju razgovora još jednom naglasio da je uvijek na raspolaganju selektoru i reprezentaciji, koja je najvažnija.

"Ja moram još jednom da kažem da mi je žao što neću igrati, ali za selektora i reprezentaciju uvijek sam na raspolaganju."