Pred utakmicu s Velsom
5

Zahirović: Dat ću sve od sebe da pomognem ekipi

Klix.ba
Adnan Zahirović
Adnan Zahirović
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Llaneliju, gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Velsa. Na spisku Safeta Sušića nalazi se i mladi bh. reprezentativac Adnan Zahirović, koji je za kratko vrijeme stekao povjerenje i dosadašnjim dobrim igrama opravdao pozive.

"Sezona u Rusiji je počela, odigrali smo četiri utakmice te zabilježili tri pobjede i jedan poraz, igrali smo dobro pa su utakmice nakon pauze dobro došle kao priprema za utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine", izjavio je Zahirović, igrač Spartak Nalchika.

Zahirović je prije svega izrazio zadovoljstvo zbog poziva na okupljanje za prijateljski meč sa Velsom te se nada da će dobiti vizu na vrijeme, a ekipu Velsa smatra ozbiljnim protivnikom.

"Ne znam mnogo o Velsu, ali mi je kapited Džudović pričao o njima. Crna Gora je igrala kvalifikacije sa njima i kaže da su odlična ekipa sa dobrim pojedincima. Očekujem tešku i ozbiljnu utakmicu, ali naravno nadam se našoj pobjedi. Ako selektor odluči da igram u Velsu, ja ću, kao i obično, dati sve od sebe da pomognem ekipi i da odigramo dobru utakmicu", zaključio je Zahirović.

Prijateljska utakmica Vels - BiH je na rasporedu u srijedu od 19.45 sati na stadionu Parc Y Scarlets.